Dat maak je niet vaak mee. Zit je op een terras, wordt je drankje geserveerd door de zangers Marco Borsato en Rolf Sanchez. Het overkwam de mensen gistermiddag bij café 't Hart van Boxtel aan de Markt. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Dat maak je niet vaak mee. Zit je op een terras, wordt je drankje geserveerd door de zangers Marco Borsato en Rolf Sanchez. Het overkwam de mensen gistermiddag bij café 't Hart van Boxtel aan de Markt. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

UITBATER IRIS KOESEN VAN HART VAN BOXTEL: 'SOCIAL MEDIA ONTPLOFTE DOOR REACTIES'

Marco Borsato verrast terrasbezoekers op Markt

RENS VAN DEN ELSEN

Nu de coronacijfers verder dalen, werd de tweede stap gezet in het plan om de maatschappij verder open te gooien. Woensdag mochten de sportscholen weer open en werden de terrastijden voor de horeca verruimd. Dat leverde bij café 't Hart van Boxtel een bijzonder tafereel op, want niemand minder dan 's lands bekendste zanger Marco Borsato serveerde gistermiddag de drankjes. Samen met Rolf Sanchez. Hun nieuwste single schalde uit de boxen.

Ze kwamen, zagen en overwonnen. In minder dan een halfuur zorgden Borsato en Sanchez op het terras op de Markt rond twee uur voor een heus pandemonium. Gewapend met dienbladen vol glazen bier en shotjes kregen ze de handjes al snel in de lucht. Het komt immers niet vaak voor dat je een drankje krijgt van de zanger die voor enkele grootste hits uit de Nederlandse popgeschiedenis heeft gezorgd. Spa 'Rood' of een 'Margarita' kon je niet bij hem bestellen, maar dat maakte het publiek niet zoveel uit.

MEGAFAN

Het spontane bezoek van de twee zangers was onderdeel van een promotietour voor het nummer 'Hef je glas' dat Borsato samen met Sanchez en zijn vaste tekstschrijver en componist John Ewbank opnam. Via Instagram riep de 'Meeste dromen zijn bedrog'-vertolker dinsdag mensen op om hun kroeg, sportkantine of terras te nomineren, zodat hij daar een biertje kon tappen en om zo ook de horeca te steunen.

Dat liet uitbater Iris Koesen, die het café eind dit jaar van eigenaar William van Dinther overneemt, zich geen twee keer zeggen. Ze trommelde al haar vriendinnen op en in korte tijd liet iedereen onder het bericht van Borsato blijken dat hij naar Boxtel moest komen.

,,Toen ik gisteren (dinsdag - red.) het telefoontje van het management van Marco kreeg, dacht ik in eerste instantie dat ik in de maling werd genomen. Maar ze waren bloedserieus en gaven aan dat ze zo overweldigd waren door de reacties, dat ze niet om ons heen konden", vertelt Koesen.

Ze vervolgt: ,,Social media ontplofte gewoon. Dit is echt dit zo gaaf, want ik ben echt megafan van Marco. Dus ja, ik sta met hem op de foto."

MONDJE DICHT

De stoelen waren gistermiddag allemaal bezet door vriendinnen en familieleden van het personeel van 't Hart van Boxtel. Die waren vooraf ingeseind dat er iets stond te gebeuren. Marieke Tielemans en haar moeder Mieke Smetsers kwamen na een tip van (klein)dochter Maud, die achter de bar staat bij 't Hart van Boxtel. ,,Ze belde gisteren helemaal hyped op dat Marco zou komen, maar we moesten onze mond dichthouden", grinnikt Tielemans. ,,Dit is zo fijn voor Iris, een mooi begin voor als ze straks de kroeg overneemt", gaat ze verder. Daar is Van Dinther het mee eens. Hoewel hij pas over een halfjaar afscheid neemt van zijn café, ziet hij dit wel alvast als een mooi 'cadeau': ,,Dit zijn ook niet zomaar artiesten, maar van de triple A-categorie. Een mooiere promotie kunnen wij ons niet wensen."

BRABANDERS

Borsato zelf zag de dag niet alleen als een mooie kans om zijn muziek te promoten, maar tevens als een steun in de rug voor de horeca. ,,Mijn branche zit al een jaar op slot, maar dat is minder erg dan wat de horeca te verduren krijgt. Ik ben blij dat de cafés weer open mogen, nu kijken we vooruit, want het glas zit halfvol", vertelt hij met een blad shotjes in zijn hand. ,,Het is hier in Boxtel echt gezellig, maar dat kun je wel aan Brabanders overlaten."

Afbeelding
Afbeelding