Bart Schotmans in de Hazelaarsgaard. Hij woont in een van de bovenwoningen op de achtergrond. Mensen die er onbekend zijn, kunnen zijn adres maar moeilijk vinden.
Bart Schotmans in de Hazelaarsgaard. Hij woont in een van de bovenwoningen op de achtergrond. Mensen die er onbekend zijn, kunnen zijn adres maar moeilijk vinden. Foto: Henk van Weert

'Gaardenbuurt is een écht doolhof'


HENK VAN WEERT

Voor de vierde keer in bijna tien jaar tijd, schreef hij deze week een brief op poten naar de gemeente Boxtel. Het onderwerp is hetzelfde. Onduidelijkheid bij het vinden van een adres in de gaardenbuurt van de wijk Oost. ,,Wat extra bordjes zou al heel wat verbetering opleveren", aldus buurtbewoner Bart Schotmans.

Schotmans woont in een koopappartementje op de bovenverdieping van de galerijwoningen aan de Hazelaarsgaard. Vorig jaar onderging hij een hartoperatie. Een van de medicijnen die hij sindsdien slikt, bezorgde hem vorige week een hartritmestoornis. ,,Daar schrok ik flink van en heb de huisartsenpost gebeld die een ambulance inschakelde."

Het duurde best lang voordat de ziekenauto er was. Althans, dat dacht Schotmans. Zijn vader, inmiddels ook gearriveerd, liep naar buiten om te kijken waar de hulpverleners bleven, maar zag tot zijn verbazing dat de ambulancemedewerkers er wel waren, maar het juiste huisnummer niet konden vinden.

Uiteindelijk liep het voorval met een sisser af en bleek er niets ernstigs aan de hand. ,,Maar de hulpverleners klaagden wel over de moeilijke vindbaarheid in deze buurt. Ik heb daarover al in 2012 tot tweemaal toe een brief gestuurd naar de gemeente, maar er nooit een reactie op gekregen. Twee jaar later nog maar eens aan de bel getrokken en toen kreeg ik een onderhoud met de wethouder. Die hoorde mijn verhaal aan en zei dat mensen gewoon beter moesten kijken. Die mededeling herhaalde ik woensdag tegenover de ziekenbroeders. Nou, je had hun reactie eens moeten horen. Ze werden flink boos."

ERGERNIS

Het voorval was voor Schotmans aanleiding om deze week maar weer eens in de pen te klimmen. ,,Ik denk dat door het plaatsen van wat extra bordjes - waarop bijvoorbeeld staat dat de even nummers in ons huizenblok op de galerij zijn te vinden - al veel onduidelijkheid op kan worden gelost."

De Boxtelaar benadrukt dat hij lang niet de enige is, die zich groen en geel ergert aan de onduidelijkheid in zijn buurt. ,,Heel veel bewoners denken er zo over. Het wordt tijd dat de gemeente nu eindelijk eens in actie komt. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om wat extra bordjes op te hangen? Of is het wachten tot het spreekwoordelijke kalf is verdronken?"

p Bart Schotmans in de Hazelaarsgaard. Hij woont in een van de bovenwoningen op de achtergrond. Mensen die er onbekend zijn, kunnen zijn adres maar moeilijk vinden. (Foto: Henk van Weert).