Afbeelding
Foto:

Wat kunnen leden met de app Ons BC?


PÅL JANSEN

Het afgelopen halfjaar hebben circa 150 inwoners geholpen met het testen van de app Ons BC van stichting Brabants Centrum. Sinds begin 2020 is gewerkt aan het concept en een eerste opzet voor het online platform. Dindag 25 mei wordt de app gelanceerd. Maar wat kunnen leden ermee? Een korte uitleg.

Uiteraard publiceert de redactie van Brabants Centrum dagelijks het laatste nieuws via Ons BC. Daarnaast kunnen echter ook leden input leveren. Dat gebeurt op verschillende manieren. Zo kan iedereen reageren op nieuws. Gebruikers mogen tevens zelf berichten plaatsen in een van de verschillende groepen die zijn aangemaakt. Deze zogeheten community's zijn wijkgebonden (Boxtel-Oost of Liempde bijvoorbeeld), maar ook onderverdeeld in thema's als Verkeer & Infrastructuur.

Leden kunnen ook berichten toevoegen aan de agenda. Dat mogen (niet-commerciële) activiteiten zijn die openbaar toegankelijk zijn, van groot tot klein. Een intiem optreden van een bandje, een voetbalwedstrijd, een groot event: in Ons BC vinden gebruikers een compleet overzicht van wat er allemaal te doen is in de omgeving. Ook de redactie vult deze agenda.

Brabants Centrum wil dat iedereen onder eigen naam reageert. Gebruikers krijgen dan ook een eigen profiel dat is gekoppeld aan de lidmaatschapsgegevens. Anonieme accounts worden daarmee voorkomen. Er wordt actief gestuurd op een constructieve reageercultuur. Gebruikers komen geen anonieme accounts tegen, maar alleen mensen uit hun eigen omgeving: buren, klasgenoten, collega's, familieleden. Ons BC is geen anoniem forum waar iedereen ongebreideld 'los' kan gaan, maar een plek om 'onder ons' samen op positief-kritische wijze online gesprekken te voeren.

DOWNLOADEN

Ons BC is vanaf dinsdag 25 mei te downloaden in de Apple App Store en de Google Playstore. Mensen die al een digitaal account hebben, kunnen hun bestaande inloggegevens gebruiken. Leden die nu nog alleen de papieren krant op de deurmat krijgen, kunnen zich gratis aanmelden. Niet-leden mogen de app twee maanden gratis uitproberen.