Lex, Siem en Boris spelen graag op het 'havoveldje' nabij het Smalwater in de Boxtelse wijk Zandvliet.
Lex, Siem en Boris spelen graag op het 'havoveldje' nabij het Smalwater in de Boxtelse wijk Zandvliet. Foto: Jan Hermens

What's Up, Lex, Siem & Boris?


Lex Dings (11), Siem Langerwerf (10) en Boris Ruben (11) komen net uit school. Ze barsten zichtbaar van de energie en die kunnen ze op het 'havoveldje' heel goed kwijt. Ze springen een keer of drie over een regenplas en klimmen in een paar dennen. Op hun fietsen proberen ze een wheelie te maken. Ze houden van buitenspelen en zijn vaak op de speelplek van Zandvliet in Boxtel te vinden.

Wat doen jullie hier zoal? Siem: ,,Tikkertje, verstoppertje, voetballen." Lex vult aan: ,,En we klimmen in bomen of spelen tien tellen in de rimboe."

Tien tellen in de rimboe, wat is dat voor spel? Boris legt uit: ,,Het lijkt op verstoppertje. Je zegt 'tien tellen in de rimboe' en dan verstopt iedereen zich binnen tien seconden. Behalve degene die moet zoeken. Als hij ons niet kan vinden, komen we terug en roept hij 'negen tellen in de rimboe'. Dan gaan we ons weer verstoppen, maar minder ver weg, omdat we minder tijd hebben."

Volgens mij houden jullie ook van fietsen. En hoe zit het met skaten? Siem: ,,Dat vinden we ook leuk." Boris: ,,Ik heb pas een oxboard gekregen. Dat zijn twee wielen met een board ertussen. Hoe meer ik naar voren leun, hoe harder ik rijd." Ook Lex en Siem blijken een oxboard te hebben. Lex: ,,En een step en een skateboard." Zijn vrienden bezitten eveneens het nodige speelgoed op wieltjes..

Jullie blijven wel in beweging. Doen jullie ook aan sport? Lex: ,,Ik voetbal bij ODC. Linksachter, maar ook wel linksvoor of links op het middenveld." Boris: ,,Ik hockey bij MEP, in de D3, net als Siem. In de aanval, soms ook rechtsachter. Siem: ,,Ik speel altijd op het middenveld. En ik tennis bij De Merletten."

Wat vinden jullie leuker, gamen of buitenspelen? De jongens kijken elkaar aan. Boris: ,,Ik zal er niet om liegen: buitenspelen vind ik leuk, maar gamen vind ik nog leuker." Zijn vrienden zijn het met hem eens. Siem: ,,Ik speel graag zo'n twee uur buiten en ga dan een uur gamen." Lex: ,,Minecraft, ken je dat? Daar zijn we mee bezig." Siem vult aan: ,,Met een groepje van zes kinderen vormen we een 'wereld'. Samen proberen we een draak te verslaan. Dat is best moeilijk."

t Lex, Siem en Boris (vlnr) met hun stoere fietsen op het 'havoveldje' nabij het Smalwater. Ze zitten op de Angelaschool en spelen vaak samen buiten. (Foto: Jan Hermens).