Afbeelding
Foto: eigen collectie

WEEK VAN DE NEDERLANDSE MISSIONARIS


Missionair werkers zijn
er altijd voor de ander

Wereldwijd zetten Nederlandse missionarissen en missionair werkers zich iedere dag in voor hun kwetsbare medemens. Eén keer per jaar zet de kerk hen zélf in het middelpunt. Dat gebeurt tijdens de Pinksteractie. Steun van gelovigen is daarbij onmisbaar. Al vragen missionarissen zelf weinig, een steuntje in de rug kunnen zij goed gebruiken.

De Week Nederlandse Missionaris (WNM) steunt missionarissen en missionair werkers in hun persoonlijk welzijn. De WNM biedt financiële steun zodat zij hun werk zorgeloos kunnen doen. Denk aan verzekeringen, bijzondere ziektekosten en de Aow-premie. Ook kunnen zij vakantiegeld ontvangen zodat zij kunnen genieten van een verlof in Nederland. Missionair werkster Susanne Beentjes: ,,De WNM ondersteunt mijn uitzending en als ik een specifieke hulpvraag heb, kan ik de WNM altijd benaderen. Zo kreeg ik coronanoodhulp die ik heb gebruikt voor het aanschaffen van twee wastafels, zeep en dispensers voor de parochie.”

In de kerken wordt komend weekeinde gecollecteerd. Bijdragen kunnen ook worden overgemaakt op IBAN-nummer NL30 RABO 0171 2111 11 ten name van Week Nederlandse Missionaris in Den Haag.


           ...SUSANNE BEENTJES...