Thomas (links) en Roy, winnaars van Lego Masters 2021, beoordelen de inzendingen van BlokjesBazen. (Foto: Nick van Ormondt, RTL).
Thomas (links) en Roy, winnaars van Lego Masters 2021, beoordelen de inzendingen van BlokjesBazen. (Foto: Nick van Ormondt, RTL). Foto: Nick van Ormondt, RTL

DEELNEMEN KAN NOG TOT EN MET 1 JUNI

Huis73 houdt een eigen variant op Lego Masters

Legoliefhebbers hebben de afgelopen weken hun hart kunnen ophalen met de tv-show Lego Masters. Jeugd tot de zestien jaar kan nu zelf aan de slag. Huis73, de organisatie waar onder meer bibliotheek Boxtel toe behoort, houdt de wedstrijd BlokjesBazen.

Echte fans is het niet ontgaan: Roy Franssen en Thomas Goelen wonnen Lego Masters 2021. Roy werkt bij Huis73. Zo is de bouwwedstrijd tot stand gekomen.

Kinderen tot en met vijftien jaar uit het werkgebied van Huis73 (waaronder Boxtel) die mee willen doen, moeten van Lego een herkenbaar object uit hun woonplaats bouwen. Dat kan een gebouw zijn, een standbeeld, een landschapselement, een typisch lokaal product of een symbool. Het is de bedoeling dat de deelnemers uiterlijk 1 juni foto's of een filmpje van hun creatie op Instagram (#blokjesbazen) plaatsen en hun creatie kort omschrijven. Wie geen Instagramaccount heeft, kan de bestanden mailen naar blokjesbazen@huis73.nl.

De creaties moeten na 1 juni nog een poosje intact blijven, want Roy en Thomas maken 4 juni uit alle inzendingen een voorselectie van tien bouwsels. De makers ontvangen een uitnodiging voor de BlokjesBazen finaledag op 12 juni in 's-Hertogenbosch, met het verzoek hun object mee te nemen. Hoe die dag er precies uitziet is nog een verrassing, maar Roy en Thomas zijn er in ieder geval bij.

Vorig jaar kreeg Lego Masters lokaal veel publiciteit omdat Lola Nouwens en Jan Pennings uit Boxtel toen wonnen.


t Thomas Goelen (links) en Roy Franssen, winnaars van het televisieprogramma Lego Masters 2021, beoordelen de inzendingen van BlokjesBazen. Legoliefhebbers kunnen tot en met 1 juni een creatie posten. (Foto: Nick van Ormondt, RTL).