Wouter Hardy (links) met Duncan Laurence, die hij zaterdag weer hoopt te ontmoeten. (Foto: eigen collectie).
Wouter Hardy (links) met Duncan Laurence, die hij zaterdag weer hoopt te ontmoeten. (Foto: eigen collectie). Foto: Wouter Hardy

OUD-BOXTELAAR KLAAR VOOR TWEEDE SONGFESTIVAL OP RIJ

Wouter Hardy zwaait met Zwitsers vlaggetje

LINDA VAN DE WIEL

Het Franstalige nummer Tout l’Univers schreef hij in slechts één ochtend. De aanloop naar de uitvoering ervan duurde beduidend langer, maar vanavond is het eindelijk zover. Het door Wouter Hardy geschreven nummer wordt dan door Gjon’s Tears gezongen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Vanwege de coronamaatregelen is de oud-Boxtelaar daar niet bij.

Hij heeft superveel zin in het hele spektakel, maar Wouter zit eerst nog het staartje van vijf dagen quarantaine uit en is pas zaterdag tijdens de finale aanwezig in Ahoy Rotterdam: ,,Ik had ook de mogelijkheid er vanavond bij te zijn, maar dan had ik al eerder in thuisisolatie gemoeten met het team van Zwitserland. Ik heb het de afgelopen periode erg druk gehad dus even thuis zijn is niet verkeerd”, vertelt de succesvolle producer en componist. En dus gokt Wouter op een plek in de finale, waar hij wel bij kan zijn: ,,Ja, ik verwacht dat we die gaan halen. We stonden meteen na de lancering van Tout l’Univers zelfs bovenaan in verschillende peilingen. Waar we nu staan? Plek zeven geloof ik. Maar het wisselt dagelijks na elke repetitie.”

Hardy kent de hectiek van het Eurovisiesongfestival en duikt daar met plezier weer in.

MONSTERHIT

Het muzikale wonderkind heeft vooral heel veel zin de Zwitserse bubbel in te stappen en het team waarmee hij het Franstalige nummer maakte te zien. ,,Maar ik vind het ook heel tof Duncan Laurence weer te ontmoeten. Twee jaar geleden was Arcade het winnende lied van het songfestival. Hardy en Laurence werkten er twee jaar aan.

,,Arcade is global platinum geworden wat betekent dat het lied wereldwijd één miljard streams heeft. Daar ben ik heel trots op”, aldus Wouter. ,,Bovendien weten steeds meer mensen dat ik het nummer geproduceerd heb en dat is heel goed voor mijn carrière. Ik heb al contacten gelegd in Amerika, waar het lied momenteel een monsterhit is. Vanuit daar is er veel enthousiasme en interesse voor mijn werk. Ik zou er graag heengaan om dit verder te onderzoeken.”

MATA HARI

Maar eerst nog even terug naar de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, die Wouter dinsdag met grote interesse bij zijn Vlaamse medeschrijver Nina Sampermans in Antwerpen bekeek. ,,We zitten straks in dezelfde bubbel, dus ik ben naar Antwerpen gereden om op tv de concurrentie te bekijken”, lacht hij. ,,Het lied van Azerbeidzjan heet Mata Hari. Ik kreeg gisteren appjes van vrienden waarin stond dat het leek of ze ‘Wouter Hardy’ zongen.” Hij vervolgt: ,,En zaterdag zit ik hopelijk in de greenroom en op de bank vanwaar ik alle optredens perfect kan zien. Wat ik dan doe? Zwaaien met een Zwitsers vlaggetje natuurlijk. Er is ook een verrassing waarvan ik onderdeel uitmaak. Ik ga niet vertellen wat het is, maar ik zou zeker kijken zaterdag…”


p Wouter Hardy (links) met Duncan Laurence, die hij zaterdag weer hoopt te ontmoeten. (Foto: eigen collectie).


Crowdfunding voor muzikaal dierencarnaval

De oud-Boxtelse Hilke Bressers brengt in augustus en september het openluchtconcert Carnaval der Bedreigde Dieren op de planken. Dat doet ze samen met violiste Sophie de Rijk. Landgoed Bleijendijk in Vught is een van vier locaties waar de uitvoering wordt gegeven.

Bressers debuteert met het stuk als componist, maar is ook initiatiefnemer en zakelijk leider van de productie die is geïnspireerd op Le Carnaval des Animaux van de Franse 19-eeuwse componist Camille Saint-Saëns.

Vier musici vragen op originele en positieve manier aandacht voor klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Een aantal bekende dichters heeft een muzikale en poëtische ode geschreven aan met uitsterven bedreigde diersoorten.

Het Carnaval der Bedreigde Diersoorten wordt 4 en 5 september uitgevoerd op landgoed Bleijendijk. Eerder is de voorstelling al te zien en te horen in Hengelo (14 en 15 augustus), Assen (21 en 22 augustus) en Doorn (28 en 29 augustus).

DONEREN

De financiering van het concert is nog niet helemaal rond. Daarom is er een crowdfundingsactie opgezet. Doneren is mogelijk via: www.voordekunst.nl/projecten/12082-carnaval-der-bedreigde-dieren-1. Meer informatie over de (coronaproof) concerten is te vinden op: www.carnavalderbedreigdedieren.nl.


Gildenbonds hoopt in september concert te geven

De Gildenbondsharmonie ziet, na een lange periode zonder repetities, licht gloren aan het eind van de tunnel. De club hoopt in september een populair buitenconcert te kunnen geven en later nog een thema-optreden met versnaperingen.

In eerste instantie zal er, na de benodigde versoepelingen, alleen sprake zijn van repetities. Maar wellicht is er in het najaar meer mogelijk. Vorig jaar kon een idee van de Gildenbondsharmonie niet doorgaan, namelijk muziek gecombineerd met een high tea. De vereniging denkt aan een dergelijke opzet later in het najaar, zodat muziekliefhebbers elkaar weer eens, onder het genot van een hapje en een drankje, kunnen ontmoeten.