...ARMANDO OBISPO... (Foto: PSV).
...ARMANDO OBISPO... (Foto: PSV). Foto: PSV

STRIJDEN OM CHAMPIONS LEAGUE-TICKET

Basisplaats voor Boxtelse PSV’er Armando Obispo


MARC CLEUTJENS

Voetballer Armando Obispo (22) stond zondag voor het eerst in de basis van de PSV-hoofdmacht. Coach Roger Schmidt posteerde de Boxtelaar met ploeggenoot Nick Viergever in het hart van de Eindhovense defensie tegen FC Utrecht. Obispo verzekerde zich met zijn team van een plek in de voorronde van de Champions League.

Samen met onder meer Mario Götze, Eran Zahavi en aanvoerder Marco van Ginkel betrad Obispo het veld van stadion Galgenwaard in Utrecht, waar in een niet altijd even boeiend schouwspel tweemaal werd gescoord. De thuisploeg kwam op voorsprong dankzij een treffer van Sander van de Streek, wiens inzet nog door de Boxtelse verdediger werd aangeraakt en zo achter doelman Yvon Mvogo in het Eindhovense doel verdween. Van Ginkel bepaalde de eindstand in de tweede helft op 1-1. Beide ploegen waren tevreden met dit resultaat.

HELEMAAL TERUG

Obispo is helemaal terug bij PSV. De voetballer, die zijn carrière in 2006 begon bij LSV en ODC, raakte eind vorig seizoen geblesseerd. Hij speelde toen op huurbasis bij Vitesse en keerde vervroegd terug in Eindhoven. Na maandenlang aan zijn herstel te hebben gewerkt, maakte hij zijn eerste speelminuten bij Jong PSV. Enkele weken geleden viel Obispo in tijdens de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-2) . ,,Het is lang geleden dat ik het shirt van PSV 1 droeg”, blikte hij toen terug op zijn invalbeurt.

Volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is de basisplaats voor Obispo het bewijs dat coach Schmidt veel vertrouwen heeft in de Boxtelaar. Hij omschreef de rol in de defensie van de Eindhovenaren als een ‘oppepper’ voor de verdediger. De verwachting is dat Schmidt komend seizoen een grotere rol voor Obispo in gedachte heeft en hij dan ook op meer speeltijd kan rekenen. ,,Volgend seizoen gaat het vast een stuk beter. Of ik dan kansen zie bij PSV? Jazeker!”, zei Obispo eind april bij PSV TV.

JUICHEN

De Eindhovense club stelde zondag de tweede plaats in de eredivisie veilig en speelt na de zomerstop in de voorronde van de Champions League. In welke voorronde PSV instroomt staat nog niet vast. Dat hangt onder meer af van het resultaat van de Europa League-finale tussen Manchester United en het Spaanse Villareal. Als Manchester United de eindstrijd wint, is dat gunstig voor PSV dat dan instapt in de derde voorronde. Wint Villareal, dan moet een extra horde op weg naar de felbegeerde (en financieel attractieve) groepsfase worden genomen.

Grote kans dus dat Obispo met zijn teamgenoten woensdag 26 mei voor de buis gaat juichen voor de Mancunians


Peppelieren komt met Zomer Challenge

De Liempdse tennisvereniging De Peppelieren houdt in de vakantieperiode een Zomer Challenge om mensen kennis te laten maken met de tennissport. Ook is er zondag 30 mei een open dag.

Sporters krijgen in de zomermaanden de mogelijkheid om bij tennisverenigingen te blijven bewegen. In de periode van 1 juni tot en met 30 september kan iedereen voor 45 euro lid worden en op die manier de sporten tennis én padel ontdekken.

Het Zomer Challenge-abonnement bestaat uit onbeperkt sporten en wekelijkse clinics. Daarnaast organiseert De Peppelieren op vrijdagen ontmoetingsbijeenkomsten voor leden. Als het weer mag, worden er ook nog toernooien gehouden.

OPEN DAG

Tijdens de open dag van 30 mei zet de Liempdse club de poorten van haar complex aan de Hogenbergseweg open om bezoekers kennis te laten maken met zowel tennis als padel. Hiervoor heeft de vereniging sinds 2019 twee banen.

Meer informatie en inschrijven voor de Zomer Challenge of de open dag kan via: www.peppelieren.nl.