Vernieuwde kaarten tonen de mooiste fietsroutes in Brabant

Fietsen door de Kampina is natuurlijk prachtig, zeker in deze bloeiperiode. Maar de provincie Brabant kent meer mooie fietsroutes, zo'n vijfduizend kilometer om precies te zijn. VisitBrabant Routebureau heeft vier fietskaarten vernieuwd waar alle knooppunten op te vinden zijn. Ook in de omgeving van Boxtel, voor wie niet eerst nog een uur in de auto wil zitten...

De vier fietskaarten van West-, Midden-, Noordoost- en Zuidoost-Brabant omvatten samen het volledige recreatieve fietsroutenetwerk in deze zuidelijke provincie. Het netwerk wijzigt regelmatig en VisitBrabant vernieuwt de kaarten dan ook iedere twee jaar. Deze derde druk geeft de meest actuele situatie weer (voorjaar 2021). De kaarten hebben tevens een nieuwe huisstijl met op de voorkant illustraties die de landschappen van de vier regio’s verbeelden.

,,Als je met deze fietskaarten een tocht uitstippelt, ben je er zeker van dat je een aantrekkelijke route gaat beleven. Je komt langs culturele hoogtepunten en door indrukwekkende natuurgebieden. Stap zeker ook eens af, want langs de knooppuntroutes liggen vele gastvrije horecazaken, waaronder Brabantse Fietscafés”, aldus Fabio Tat van VisitBrabant Routebureau.

AFSTANDEN

Met gedetailleerde routeplattegronden en de vermelding van de afstanden tussen de punten kunnen fietsers eenvoudig de lengte van hun tocht bepalen. Onderweg komen zij de bekende routepanelen tegen die de Brabantse knooppunten markeren.

De fietskaarten kosten 5,95 euro en zijn verkrijgbaar via webshop.visitbrabant.com, maar ook te koop bij diverse VVV-kantoren, toeristische informatiepunten en vrijetijdsondernemers.