Bij sportschool UpFit, die eigenlijk pas anderhalve maand open is geweest, werkten leden zich woensdagochtend al direct in het zweet, met wat hulp van eigenaar Ian Rooth (rechts). (Foto: Hans van Doorn).
Bij sportschool UpFit, die eigenlijk pas anderhalve maand open is geweest, werkten leden zich woensdagochtend al direct in het zweet, met wat hulp van eigenaar Ian Rooth (rechts). (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

ACTIES OM BOXTEL WEER FIT TE KRIJGEN

Sportschoolhouders blij om klanten terug te zien


RENS VAN DEN ELSEN

Na maanden van sluiting of alleen buiten sporten, zijn de sportscholen sinds woensdag weer open. Hoewel er nog wel restricties gelden, zoals maximaal dertig man en anderhalve meter afstand bewaren, zijn de eigenaren blij dat ze weer aan de slag kunnen. Waar de ene gewoon de deuren openzet, probeert de andere sportschoolhouder nieuwe klanten te werven met acties. Zo ook in Boxtel.

Aan de ene kant is de coronacrisis voor sportschool UpFit een zegen geweest. Want hoewel het fitnesscentrum aan de Rechterstraat vorig jaar slechts anderhalve maand open is geweest, heeft dat er wel voor gezorgd dat eigenaar Ian Rooth zijn concept nog wat kon verbeteren. ,,Het lijkt een korte periode, maar we hebben alles toen in een enigszins normale situatie kunnen testen. Toen we half december weer dicht moesten, konden we alle ervaringen gebruiken om nog wat kleine zaken aan te passen", geeft hij aan.

Zo heeft hij nog een hypermodern ventilatiesysteem laten installeren dat voldoet aan alle recente eisen en de ruimte dus ook coronaproof maakt. Rooth: ,,Toen de nieuwe regels vorig jaar werden opgesteld, moesten we nog een systeem aanleggen. Het bleek dat 80 procent van de huidige sportscholen niet aan de eisen zou voldoen, maar we hebben toen meteen besloten om er in mee te gaan."

GESCHENK

Aan de andere kant heeft de coronacrisis bij UpFit, net als bij menig andere ondernemer, ook voor hoofdpijn gezorgd. De eigenaar heeft zelf nog wel groepslessen in de buitenlucht en personal training kunnen geven, maar zijn personeel niet. Dat de deuren nu weer open mogen, komt voor hen dan ook als een geschenk uit de hemel. ,,Al onze werknemers hebben een ontzettende passie voor sport, dat gaan mensen hier zeker merken", legt Rooth uit. Hij vervolgt: ,,We zijn een sportschool die laagdrempelig wil zijn, bij ons dus geen bodybuilders, maar jong, oud, man en vrouw. Iedereen die gezond bezig wil zijn is welkom. Wij zijn er om de klanten te helpen op wat voor manier dan ook. Dat doen we door onze verschillende, betaalbare programma's, waarin persoonlijke begeleiding centraal staat."

Woensdag mocht UpFit dan eindelijk weer open. En ook al waren er nog restricties, er hadden zich al veel mensen aangemeld via de app van de sportschool. Wie zich overigens nu nog opgeeft krijgt korting op het jaarabonnement en een uur gratis personal training aangeboden. Hiermee hoopt UpFit klaar te zijn voor de periode na de lockdown. Rooth: ,,Het werd tijd, we hebben er zin in. Laat die sporters maar komen."

'IN SHAPE' KRIJGEN

Dick Boender van Boender Fitness, met vestigingen aan de Stationsstraat en de Rozemarijnstraat, heeft de afgelopen maanden zijn klanten gemist en ziet er erg naar uit om hen weer 'in shape' te krijgen. ,,We zijn een kleinere school, waar veel leden al lange tijd sporten. De meesten hebben ons enorm gesteund door hun lidmaatschap door te laten lopen. Dat voelt erg goed", geeft de sportschoolhouder aan.

Omdat het bij Boender Fitness niet mogelijk is om buiten te sporten, was er ook niet veel activiteit het afgelopen half jaar. De eigenaar verwacht door de hulp van de trouwe leden dat ook hij er vanaf woensdag weer vol tegenaan kan. ,,We staan te popelen om weer te beginnen, want ik heb het contact wel gemist."

VITALITEITSVOUCHER

Bij Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat gooien ze het over een iets andere boeg. Eigenaren Gemmy en Jan Schellekens sluiten aan bij een actie voor zorgmedewerkers. Personeel dat zich de afgelopen maanden heeft ingezet op corona-afdelingen of anderzijds in de zorg actief is (geweest), krijgt van de sportclub een zogeheten vitaliteitsvoucher. Met de bon kunnen zij een maand lang kennismaken met een sportschool in de buurt.

,,De zorg verdient een opkikker én positieve aandacht. De vitaliteitsvoucher is onze manier van klappen voor de zorg. Hiermee kunnen de ziekenhuismedewerkers na dit loodzware jaar aan hun conditie werken”, aldus Gemmy.

SUPERBLIJ

Nu er weer meer gesport kan worden ziet Gemmy het als haar taak om mensen weer fit te krijgen. Na veel lessen buiten, kan ze nu weer (deels) naar binnen en daar is ze 'superblij' mee. ,,Het weer werkte nu ook niet echt mee voor buitensporten", geeft ze aan. De heropening na deze lockdown brengt echter ook wat spanning met zich mee: ,,Wie komen er terug? Hoe gezond zijn ze nog? Want buiten wandelen en fietsen heeft bij veel mensen de spieren niet echt getraind, terwijl dat zo belangrijk is", legt ze uit.

De leden van Tiga Health & Beauty kunnen de vitaliteitsvoucher vanaf deze week uitdelen aan vrienden of familie die in de zorg werken. Maar ziekenhuispersoneel kan zich ook zelf inschrijven voor de actie via www.exclusievesportcentra.nl/sportscholenbedankendezorg/.


q Bij sportschool UpFit aan de Rechterstraat, die eigenlijk pas anderhalve maand open is geweest, werkten leden zich gisterochtend al direct in het zweet, met wat hulp van eigenaar Ian Rooth (rechts). (Foto: Hans van Doorn).