Afbeelding
Foto: Henk van Weert

NEW WINE KEERT TERUG IN LIEMPDE

Jonge gelovigen kamperen en bidden op Landgoed Velder


JAN HERMENS

De christelijke zomerconferentie New Wine keert na een jaar afwezigheid vanwege de coronabeperkingen, terug op landgoed Velder in Liempde. Althans, er ligt een vergunningaanvraag voor het meerdaagse festival.

New Wine is een grootscheepse samenkomst van met name protestants-christelijke gelovigen die bidden, zingen, lezingen bijwonen en naar muziek luisteren. De editie 2021 staat gepland van 22 tot en met 25 juli. Tienereditie Next vindt op hetzelfde moment plaats.

Tijdens eerdere zomerconferenties kwamen zo'n zesduizend mensen bijeen. Dat kan nu niet. New Wine speelt zich voor volwassenen grotendeels online af. Het is voor een beperkt aantal daggasten wel mogelijk de uitzending van het programma in Liempde mee te maken, op vrijdag 23, zaterdag 24 of zondag 25 juli. Aanmelden is noodzakelijk en deelname is beperkt. Inschrijven kan via de website www.zomerconferentie.new-wine.nl.

Het thema van de online conferentie luidt: 'Leven in Jezus - Blijf in Mij, dan blijf Ik in jullie'. Hoofdspreker is de Zuid-Afrikaanse theoloog Alexander Venter.

Jongeren mogen wel bijeenkomen en daarom is er voor tieners van dertien tot en met zeventien jaar een fysiek festival. De jeugdeditie van New Wine heet Next, het thema is Walk with me. Er is veel belangstelling voor het evenement op landgoed Velder. Sinds 1 mei kunnen groepen zich alleen nog last-minute inschrijven, maar dan zijn ze niet verzekerd van een plaats. (Foto: Henk van Weert, 2018).