Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What's Up, Noa, Jesse & Levi?

De sportievelingen van voetbalclub ODC uit Boxtel kwamen vandaag, woensdag 12 mei, bijeen in sportpark Wagenaars voor een heus voetbalfeest. Ook Noa van de Ven (8) en de broers Jesse (10) en Levi Vorstenbosch (8) – alle drie spelend in JO9-03 - waren van de partij. En ze hadden er zin in!

Wat gaan jullie allemaal doen vandaag? Levi: ,,We gaan een zeskamp doen en heel veel spelen.” Noa: ,,Ja heel veel spelen en voetballen. Ik heb er superveel zin in!” Jesse: ,,Ik ook. Er is een voetbalveld dat is gemaakt van een springkussen en er zijn twee pannaveldjes.” Noa: ,,En er is een goal met gaten waar je doorheen kunt schieten.”

Waar hebben jullie het meest zin in vandaag? Noa: ,,Ik houd het meest van partijtjes. En dan het liefst op het opblaasbare voetbalveld.” Jesse geeft zelfverzekerd aan: ,,Ik ook. Maar ik ben ook heel goed in het nemen van penalty’s. Ik noem mezelf ook de penaltykoning.” Noa beaamt dit: ,,Hij is echt de beste hoor. Hij scoort altijd.” Levi ,,Ik vind het spelen van wedstrijdjes ook het leukst. Er is wel één ding dat ik stom vind: mijn scheenbeschermers. Ik moet ze aan, maar ze zitten niet lekker en ik krijg er jeuk van aan mijn benen.”

Wat missen jullie nu er geen competitie is? Jesse: ,,Het spelen tegen andere teams mis ik heel erg. We zouden eigenlijk een keer tegen Boc spelen maar dat ging niet door. Dat vond ik heel jammer.” Noa: ,,Nu spelen we veel onderlinge wedstrijden en worden de teams gemengd. Dat vind ik wel jammer want ik speel het liefst met Jesse en Levi.”

Jullie zien eruit als topvoetballers. Waar zijn jullie het best in op het voetbalveld? Noa: ,,Ik sta het liefst voor in het veld en dan aan de linkerkant. Daar ben ik ook goed in. Vorig jaar tijdens Ducky Dag was ik echt heel goed. Toen werd ik met mijn team derde.” Jesse: ,,Ik ben natuurlijk de beste penaltynemer. En ik kan heel hard tegen de bal aan trappen. Ik ben het beste als ik in de spits sta.” Levi: ,,Ik sta graag achter. Ik kan heel goed ballen afpakken.”


u Jesse (links) en Levi Vorstenbosch en Noa van de Ven (midden) voor aanvang van het voetbalfeest op de velden van ODC in sportpark Wagenaars. (Tekst en foto: Linda van de Wiel.)