Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

KAARTEN VANAF 29 MEI VERKRIJGBAAR

Kromploegers begroeten Snollebollekes en Baker


LINDA VAN DE WIEL

Het feestweekend van De Kromploegers ging vorig jaar niet door. Op 24, 25 én 26 september hoopt de muziekgroep uit Liempde haar plannen alsnog uit te voeren. Dan vinden in een feesttent op evenemententerrein D’n Tip een muziekavond met George Baker en Snollebollekes, het jaarlijkse Oktoberfest en het Foodtruckfestival plaats. De kaartverkoop start zaterdag 29 mei.

De muzikanten van De Kromploegers staan te trappelen om weer samen te te repeteren en verdere voorbereidingen te treffen voor het feestweekend. Trompettist Maarten Termeer is positief ingesteld en verwacht dat het doorgang kan vinden. ,,Vrijdagavond starten we met ‘Back to the Music. Snollebollekes treedt dan op, evenals de befaamde zanger George Baker. Met hem spelen we ook samen, zoals we eerder speelden met onder andere Van Velzen en The Trammps. Welke nummers we spelen? ‘Little Green Bag’ en ‘Una Paloma Blanca’ natuurlijk.”

Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. ,,Los van de organisatie zijn we uit conditie. Sinds kort zijn we gestart met online repeteren. Dat is lastig, maar we kunnen onze partijen wel oefenen en de blazers kunnen hun lipspanning trainen.”

DRIEDAAGSE

Of het evenement doorgaat, is natuurlijk afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Termeer: ,,We zien er enorm naar uit, maar een feestweekend organiseren met coronabeperkingen is niet te doen. Toch staan festivals als Paaspop en Lowlands ook gewoon gepland, dus als die doorgaan, dan onze driedaagse ook. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn de kaarten een jaar later nog geldig. Ook is het mogelijk om geld terug te krijgen.”

KAARTVERKOOP

De online kaartverkoop start zaterdag 29 mei om 10.00 uur. Tickets zijn vanaf dan te bestellen door een e-mail te sturen naar kromploegers@gmail.com.

Meer informatie is te vinden op www.dekromploegers.nl.


p De laatste keer dat De Kromploegers op het podium stonden was in 2019 met Roel van Velzen. (Foto: Albert Stolwijk).