Woningen aan de Van Salmstraat, geflankeerd door de bedrijfsgebouwen van de voormalige houthandel Langenhuijsen. De gebouwen werden in de zomer van 2007 gesloopt. Sindsdien lag dit terrein in de spoorzone braak.
Woningen aan de Van Salmstraat, geflankeerd door de bedrijfsgebouwen van de voormalige houthandel Langenhuijsen. De gebouwen werden in de zomer van 2007 gesloopt. Sindsdien lag dit terrein in de spoorzone braak. Foto: Albert Stolwijk

B & W (eetjes)

Ruim een hectare bedrijfsgrond in de spoorzone aan de Van Salmstraat is door het gemeentebestuur van Boxtel verkocht aan lokale ondernemers. Om wie het gaat en hoeveel geld ermee gemoeid is, kon wethouder Mariëlle van Alphen dinsdag na afloop van de wekelijkse B en W-vergadering niet zeggen, omdat de handtekeningen nog niet gezet waren.

,,Het betreft veertien percelen die in totaal ongeveer een hectare grond beslaan. Er komen bedrijfspanden." De wethouder is blij met de transactie. ,,Het afstoten van gemeentelijke gronden is gunstig voor de Boxtelse financiën." Voor een van de bewuste percelen aan de Van Salmstraat is door de onderneming Surlogic een bouwvergunning aangevraagd en die is vorige week verleend. Surlogic verzorgt opslag en logistiek van goederen voor webshops.

Op de strook grond tussen de Van Salmstraat en het spoor was tot eind 2001 houthandel Langenhuijsen gevestigd. De bedrijfsgebouwen zijn links en rechts foto zichtbaar en werden - net als de woningen op deze foto - werden in de zomer van 2007 gesloopt. (Foto: Albert Stolwijk, 2006).


Tweede loting Langen Linden

Er is veel belangstelling voor de woningen in het nieuwbouwproject Langen Linden, aldus wethouder Désiré van Laarhoven. En dat niet alleen, driekwart van de potentiële kopers komt uit de gemeente Boxtel. ,,De tweede loting is inmiddels verricht. Voor alle 51 huizen zijn voldoende belangstellenden." De vergunning ligt nog tot en met 10 mei ter inzage. ,,Als de vergunningsprocedure is afgerond, kan er gebouwd worden", aldus de wethouder. Een en ander hangt samen met eventuele bezwaren. Langen Linden verrijst op de locatie van het voormalige zorgcomplex Lindenlust, aan de Bosscheweg. De markante gevel van het oude hoofdgebouw blijft intact, evenals de twee zogeheten poortwoningen op de hoeken van de voormalige inrit. Het bouwproject deed stof opwaaien vanwege bomenkap om ruimte te maken voor de woningen.

Braakliggende grond aan de Van Salmstraat.