Imke van kapsalon Haartrend Van Hees stak vorige week namens alle ondernemers van winkelcentrum Oosterhof in de brievenbussen van de nieuwe bewoners van flat Princenlant IV een envelop met cadeaubonnen. (Foto: eigen collectie).
Imke van kapsalon Haartrend Van Hees stak vorige week namens alle ondernemers van winkelcentrum Oosterhof in de brievenbussen van de nieuwe bewoners van flat Princenlant IV een envelop met cadeaubonnen. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

ONDERNEMERS OOSTERHOF VERWELKOMEN BEWONERS PRINCENLANT

Cadeautje namens lokale winkeliers

RENS VAN DEN ELSEN

De nieuwe bewoners van het appartementencomplex Princenlant IV werden vrijdag verrast door de ondernemers van het schuin tegenover gelegen winkelcentrum Oosterhof. Om de nieuwe buren welkom te heten, deden zij bij hen een leuke envelop in de bus.

De actie is niet nieuw, ook toen Princenlant III (nu Het Princenhof geheten) werd opgeleverd kregen de bewoners een cadeautje van de Oosterhofondernemers. ,,Het is een leuke geste naar de nieuwe buren", geeft Hans van Erp van Dierenspeciaalzaak Boxtel en tevens voorzitter van de winkeliersvereniging Oosterhof aan. ,,Vanwege corona hebben we al een tijdje geen prijsexplosie kunnen houden (de maandelijkse actie, waarbij klanten prijzen kunnen winnen - red.), daarom vonden we het wel een goed idee om de bewoners van de nieuwe flat te verwelkomen in de buurt. Eigenlijk wilden we het cadeautje persoonlijk afgeven, maar ook daar steekt corona een stokje voor."

WAARDEBONNEN

De bewoners van Princenlant IV vonden vrijdag een envelop in de brievenbus die vol zat met waardebonnen van alle winkels in Oosterhof. ,,Géén kortingsbonnen", benadrukt Van Erp.

De voorzitter hoopt in juni weer te kunnen starten met de prijsexplosie. De afgelopen maanden waren er vrijwel geen acties in het winkelcentrum, uit coulance naar ondernemers die tijdens de lockdown de deuren gesloten moesten houden. Van Erp: ,,Het zou niet erg fair zijn als winkels die wel open mochten zijn met hun prijzen zouden gaan stunten terwijl hun buurman dicht was."

Inmiddels zijn alle zaken in Oosterhof weer volledig toegankelijk voor klanten. De meeste ondernemingen zijn overigens aangemerkt als noodzakelijke winkels. Alleen de kapper was lange tijd gesloten. Die mocht echter begin maart weer aan de slag. Andere ondernemers kozen voor tussenoplossingen om toch nog wat omzet te draaien.