In oktober 2019 opende zustervereniging LTV De Peppelieren in Liempde de eerste padelbanen in de gemeente Boxtel. (Foto: Hans Verberk).
In oktober 2019 opende zustervereniging LTV De Peppelieren in Liempde de eerste padelbanen in de gemeente Boxtel. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

TENNISCLUB BREIDT SPORTAANBOD UIT IN PARK MOLENWIJK

'De Merletten' legt padelbanen aan

Padel wordt wel eens de liefdesbaby van tennis en squash genoemd. Menig tennisvereniging omarmt het 'kind'. De relatief nieuwe tak van racketsport groeit dan ook als kool. De Peppelieren in Liempde beschikt al over padelbanen, De Merletten in Boxtel volgt nu.

De club die gevestigd is in het lommerrijke park Molenwijk gaat twee padelbanen aanleggen op haar complex. Daarvoor moet tennisveld negen wijken. Dat ligt minder gunstig dan de andere banen en wordt het minst gebruikt. Het grenst aan de accommodatie van voetbalclub ODC.

De vereniging verwacht de padelbanen dit najaar gereed te hebben, laat Jeroen van Beers weten. Hij is lid van de werkgroep die zich bij De Merletten bezighoudt met de - volgens tennisbond KNLTB - snelst groeiende sport van Nederland.

SNEL TE LEREN

Een bijzondere ledenvergadering van de Boxtelse tennisclub gaf vorige week woensdag groen licht voor de aanleg van de padelbanen. Erik-Jan van Dijk, voorzitter van LTV De Merletten, is verheugd dat de vereniging inspeelt op de populariteit van padel: ,,Het is een sociale en dynamische sport, die snel te leren is. Voor onze leden is het een prachtige aanvulling op het tennisaanbod. Maar ook Boxtelaren die geïnteresseerd zijn in een laagdrempelige sport, nodigen we dit najaar graag uit om kennis te komen maken.”

INTRODUCTIE

De vereniging zet diverse introductieactiviteiten op touw als de banen er eenmaal liggen. De komende periode staat in het teken van de vergunningsaanvraag, de levering van de materialen en daarna de bouw. Voor de oplevering mikt de vereniging op oktober. Ze beschikt dan over acht tennis- en twee padelbanen. Het lidmaatschap van De Merletten is goed voor het beoefenen van beide sporten. Wel worden er verschillende rackets gebruikt.

INFORMATIE

Op de website www.ltvdemerletten.nl is nadere informatie te vinden over padel. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden om op de hoogte te blijven van de kennismakingsactiviteiten.


q In oktober 2019 opende zustervereniging LTV De Peppelieren in Liempde de eerste padelbanen in de gemeente Boxtel. (Foto: Hans Verberk).