Tammo Bieze, directeur van zonnepanelenleverancier Freenergics, is lid van Klankbord Ladonk.
Tammo Bieze, directeur van zonnepanelenleverancier Freenergics, is lid van Klankbord Ladonk. Foto: Peter de Koning

EERSTE DIALOOGSESSIE BIJ BLUSCO

Klankbord Ladonk praat over veilig en bereikbaar

De eerste dialoogsessie door en voor ondernemers van het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk gaat over de thema’s veiligheid en bereikbaarheid. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 juni bij Blusco aan de Runmolen 2. Er zijn voldoende enthousiaste deelnemers, aldus Tammo Bieze. De eigenaar van Freenergics is lid van organisator Klankbord Ladonk.

Vanwege corona was het lastig om bij elkaar te komen, maar desondanks heeft de initiatiefgroep de afgelopen maanden vorm weten te geven aan de diverse klankbordgroepen. Bieze licht toe: ,,Vanwege de huidige beperkingen en de wens om de dialoogsessies ‘live’ te laten plaatsvinden, heeft het even op zich laten wachten. Voor het daadwerkelijk laten plaatsvinden van de bijeenkomst houden we de ontwikkelingen van de coronasituatie nauw in de gaten. Alleen als die het toelaat, gaat de bijeenkomst door. Anders gaan we op zoek naar een alternatieve datum."

VOORUITKIJKEN

De dialoogsessie heeft als doel samen met alle deelnemende ondernemers Ladonk nu en in de toekomst veiliger te maken. Hierbij worden kennis, ervaring en inzichten met elkaar gedeeld en acties uitgezet. Als start van het eerste overleg maken de deelnemers inzichtelijk wat de stand van de regio is op het gebied van veiligheid en bereikbaarheid. Vervolgens gaan zij hierover met elkaar in gesprek.

De inzichten die de gezamenlijke partijen hieruit hopen te krijgen, moeten zorgen voor een gemeenschappelijke en maatschappelijke agenda. Bieze: ,,Daarbij kijken we nadrukkelijk vooruit, bespreken we wat we met elkaar kunnen oppakken en wat we samen met andere partijen, zoals de gemeente moeten oppakken."

Bieze vormt Klankbord Ladonk samen met ondernemers Bas Doorn (Rabobank), Jan Marcelis (Vion), Ton Jonkers (Van der Velden Rioleringsbeheer) en Ruben van der Hoeven (gemeente Boxtel).

MEEDOEN

Ondernemers en andere betrokkenen op bedrijventerrein Ladonk kunnen zich aanmelden voor Klankbord Ladonk. Naast deze eerste bijeenkomst volgen nog meer thema’s waarover deelnemers met elkaar in dialoog gaan, waaronder duurzaamheid en de arbeidsmarkt.

Wie geïnteresseerd is om mee te praten over een of meerdere thema’s, kan zich aanmelden via e-mail: info@klankbord-ladonk.nl. Op de nieuwe website www.klankbord-ladonk.nl staan alle onderwerpen op een rij.


q Tammo Bieze, directeur van zonnepanelenleverancier Freenergics, is lid van Klankbord Ladonk. (Foto: Peter de Koning, 2019).