Proef! Culinair heeft led-verlichting aangeschaft. Die is energiezuinig en gaat lang mee. (Foto: eigen collectie).
Proef! Culinair heeft led-verlichting aangeschaft. Die is energiezuinig en gaat lang mee. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Proef! Culinair schakelt om naar led-verlichting

Marco Vermeijs en Yvon Goossens, eigenaars van de Boxtelse delicatessenspeciaalzaak Proef! Culinair, laten voortaan een nieuw licht schijnen op de producten in hun winkel.

De ondernemers hebben geïnvesteerd in kostenbesparing en hun aanschaf is ook nog eens gunstig voor het milieu. Ze hebben namelijk onlangs alle oude verlichting in hun winkel aan de Rechterstraat 54 vervangen door led-lampen. Die verbruikt minder energie dan de voormalige verlichting. Leverancier Saled stelt dat de energiekosten van led-lampen minstens 65 procent lager liggen dan die van traditionele verlichting.

Volgens de Consumentenbond gaan led-lampen bovendien het langst mee van alle soorten verlichting. Dubbel voordeel dus, waardoor de vergroening Vermeijs en Goossens op termijn geld oplevert. De bestaande armaturen zijn niet vervangen, maar aangepast aan led-verlichting, wat ook weer scheelt in de kosten en bovendien beter is voor het milieu.


p Proef! Culinair heeft led-verlichting aangeschaft. Die is energiezuinig en gaat lang mee. (Foto: eigen collectie).