Deze meiden voetballen al bij RKSV Boxtel en demonstreerden in december nog een rondo voor de cameralens van Brabants Centrum-fotograaf Albert Stolwijk. Wie volgt? (Foto: Albert Stolwijk, 2020).
Deze meiden voetballen al bij RKSV Boxtel en demonstreerden in december nog een rondo voor de cameralens van Brabants Centrum-fotograaf Albert Stolwijk. Wie volgt? (Foto: Albert Stolwijk, 2020). Foto: Albert Stolwijk

VOETBALFESTIJN IN SPORTPARK MUNSEL

Oranjefestival voor jeugd ook bij RKSV Boxtel

Meiden en jongens van vier tot achttien jaar krijgen van voetbalvereniging RKSV Boxtel een heus Oranjefestival voorgeschoteld. Zaterdag 5 juni maken zij gratis kennis met de club in sportpark Munsel. Een prima voorbereiding dus op het Europees kampioenschap (EK) dat op 11 juni losbarst.

Dat het Oranjefestival een kleine week voor het EK plaatsvindt, is geen toeval. De Boxtelse voetbalvereniging werkt hiervoor samen met de KNVB. De Nederlandse voetbalbond heeft rondom de strijd om de Europese titel, dat een jaar werd uitgesteld vanwege corona, speciaal voor clubs een activiteit uitgewerkt. Dit om de verenigingen te helpen bij het werven van nieuwe voetbalsterren-in-de-dop.

HULPMIDDELEN

De verenigingen ontvangen allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranjehesjes en een uitgewerkt draaiboek. Aanmelden kan tot en met zaterdag 15 mei via www.knvb.nl/alsoranje. Zoek op die pagina naar RKSV Boxtel. Na inschrijving volgt vanuit de club op Munsel een bevestiging en daarna meer informatie over het Oranjefestival. Meer informatie via toernooi@rksvboxtel of via www.rksvboxtel.nl.



p Deze meiden voetballen al bij RKSV Boxtel en demonstreerden in december nog een rondo voor de cameralens van Brabants Centrum. (Foto: Albert Stolwijk, 2020).


Kriskras wandelen door heel Boxtel

WSV De Keistampers zet dit jaar zes verschillende routes uit voor de avondwandelvierdaagse. Daarmee wordt ingespeeld op de coronamaatregelen.

Deelnemers trekken in de periode van 17 mei tot 26 juni vier keer de wandelschoenen aan op een moment dat het hen uitkomt. Voor de zes routes zijn diverse startlocaties. Daarvan lopen de wandelaars er uiteraard vier. Aanmelden kan via www.dekeistampers.nl. Deelname kost 2,30 euro per persoon. Wie een medaille wil, betaalt 3,80 euro.