Durk-Jan Nederlof (links), lid van de driekoppige directie van Bosch Rexroth, bezegelt via een coronaboks de voorgenomen verkoop met directeur Izaak Veerman van Van Halteren Group.
Durk-Jan Nederlof (links), lid van de driekoppige directie van Bosch Rexroth, bezegelt via een coronaboks de voorgenomen verkoop met directeur Izaak Veerman van Van Halteren Group. Foto: Thomas Segers

Bosch Rexroth vindt koper voor cilinderbouw

Algemeen Nieuws (c)

Zo’n 250 medewerkers van Bosch Rexroth in Boxtel krijgen een andere baas. Ze blijven echter werkzaam op dezelfde locatie. De productie van onder meer grote cilinders aan de Van Salmstraat, wordt - onder voorbehoud van goedkeuring door mededingingsautoriteit ACM - overgenomen door het in Bunschoten gevestigde Van Halteren.

Gigantische offshore-cilinders of een innovatieve loopbrug voor een olieplatform op zee. Dit soort grote en vaak complexe projecten worden bij Bosch Rexroth in Boxtel ontwikkeld binnen de tak Large Projects. Ongeveer de helft van het totaal aantal medewerkers is er actief en dat blijft ook zo, zij het onder de vlag van een ander bedrijf. De afdeling die in de etalage stond, trekt internationaal de aandacht met bijzondere, grote projecten. Zo was het betrokken bij oplossingen voor aandrijven en besturen van de zogeheten Maeslantkering bij Hoek van Holland, een van de belangrijkste stormvloedkeringen van de Nederlandse Deltawerken.

Nadat in mei bekend werd dat de fabriek aan de Van Salmstraat het bedrijfsonderdeel Large Project wilde afstoten, werd donderdag de potentiële koper gepresenteerd. De grote opdrachten worden niet langer als kernactiviteit gezien. Bij een industrieel bedrijf dat zich volledig richt op de projectenbusiness, kan Large Project zich beter ontwikkelen, zo is de gedachtegang. Met Van Halteren Group is geschikte koper gevonden, denkt Bosch Rexroth. De overname moet nog worden goedgekeurd door mededingingsautoriteit ACM. Het bedrag dat Van Halteren wil neertellen voor het Boxtelse bedrijfsonderdeel wordt niet bekendgemaakt. 

ZESDE VESTIGING

Van Halteren is een middelgroot technologieorganisatie dat wereldwijd ongeveer vierhonderd medewerkers telt, verdeeld over vijf locaties. Boxtel wordt de zesde vestiging en de eerste in Brabant, meldt een woordvoerster. 

De nationale verkoop- en serviceorganisatie van Bosch Rexroth blijft in Boxtel gevestigd. Verder zijn aan de Van Salmstraat ook delen van de administratie van de Bosch Groep Nederland ondergebracht. Bosch houdt na de overname van Large Project aan de Van Salmstraat zo’n tweehonderd mensen in dienst. De onderneming vestigde zich in 1977 in Boxtel door Hydraudyne over te nemen. Dat acteerde al in de wereld van hydrauliek. Vóór deze overname door destijds nog Mannessman Rexroth stond het Boxtelse bedrijf al nationaal bekend om zijn hydraulische installaties.

FOTO 1: Durk-Jan Nederlof (links), lid van de driekoppige directie van Bosch Rexroth, bezegelt via een coronaboks de voorgenomen verkoop met directeur Izaak Veerman van Van Halteren Group. (Foto: Thomas Segers). 

FOTO 2: Bosch Rexroth verkoopt zijn productie van onder meer grote cilinders. De driehonderd personeelsleden blijven werkzaam in de fabriekshal aan de Van Salmstraat in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk, 2015).

Bosch Rexroth verkoopt zijn productie van onder meer grote cilinders. De driehonderd personeelsleden blijven werkzaam in de fabriekshal aan de Van Salmstraat in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk, 2015).