Afbeelding
Foto: Henk van der Zee

VLAGGENMASTEN VERRIJZEN BIJ MALAI THAI

Banieren markeren entree van Rechterstraat

PÅL JANSEN

Al enkele maanden geleden is een gat gegraven nabij het nieuwe Thaise restaurant Malai Thai. Daar verrijzen straks twee banieren die de entree van de Rechterstraat markeren.

Een keistamper vormt de voet van elke vlaggenmast, uiteraard is dit een verwijzing naar Boxtel als keistampersdorp. Op de banieren verschijnt de naam 'Boxtel binnen de Bruggen'. Dit is de naam van het gemeentelijk project waar ook de herinrichting van de Rechterstraat onder valt.

Intussen zijn de vlaggen al geleverd aan de Taakgroep Rechterstraat, een burgerinitiatief dat de plannen voor de Rechterstraat samen met de centrumondernemers heeft ontwikkeld.

Momenteel kan de gemeente Boxtel de funderingsconstructie, oftewel de keistampers, nog niet plaatsen. De planning was dat deze vlaggenmasten al eerder klaar zouden zijn, maar er waren wat problemen met de levering van het funderingsmateriaal. Begin mei worden de masten op hun plek gezet.


u Deze twee banieren markeren vanaf begin mei de entree van de Rechterstraat, gezien vanaf de Stationsstraat. (Afbeelding: MTD Landschapsarchitecten).


EERSTE MENSEN MET PENSIOEN IN BEDRIJF

Celdex mag twee Boxtelse 'pensionado's' uitzwaaien

Ondanks dat de onderneming Celdex, gevestigd op bedrijventerrein Ladonk, toch al zo'n veertig jaar bestaat, hoefde ze tot op heden nog geen pensioengerechtigden uit te zwaaien. Tot vorige week, toen Sylvia Lapian-Thiel en Arnold Walravens uit Boxtel afscheid namen.

Merel Voets namens Celdex: ,,Na meer dan twintig jaar moeten wij het voortaan zonder Sylvia en Arnold doen. We nemen dus niet afscheid van één, maar meteen van twee collega’s. Samen waren zij verantwoordelijk voor de productie van miljoenen schuimstofproducten voor de woningbouw en recreatie."

In de vele jaren dat Walravens en Lapian bij het Boxtelse bedrijf werkten, zagen zij het fors groeien. Voets: ,,Werden zij ontvangen door een man of vijftien, ze zijn uitgezwaaid door een veelvoud daarvan. We hopen dat ze genieten van hun welverdiende pensioen."





Het gat bij Thais restaurant Malai Thai ligt er al een poosje. Er komen vlaggenmasten te staan, maar de de levering van het funderingsmateriaal liep wat vertraging op. (Foto: Peter de Koning).
Sylvia Lapian en Arnold Walravens gaan niet onopgemerkt met pensioen. (Foto: eigen collectie).