Samuel Oomen krijgt poffertjes bij het Pannenkoekenbos. Hij doet met zijn vader en moeder en zusje mee aan de Koningsdagspeurtocht in Esch.
Samuel Oomen krijgt poffertjes bij het Pannenkoekenbos. Hij doet met zijn vader en moeder en zusje mee aan de Koningsdagspeurtocht in Esch. Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

VROLIJKE GEZICHTEN OP KONINGSDAG

Zonnige speurtocht van SoEsch is schot in de roos

Jan Hermens

Samuel Oomen (5) heeft zijn poffertjes in een mum van tijd op. Hij doet met zijn ouders Pieter en Maartje en zusje Tirza mee aan de puzzeltocht op Koningsdag in Esch. Het is genieten met een grote G voor de gezinnen die deelnemen.

,,Wij wonen nog niet zolang in Esch", vertelt moeder Maartje. ,,Vandaag ontdekten we plekken waar we nog niet eerder geweest waren." Het gezin was zo'n anderhalf uur onderweg toen het buiten poffertjes at van het Pannenkoekenbos. De traktatie hoorde bij de puzzeltocht. Maartje: ,,Dit is voor ons het eindpunt van de tocht, we hebben alle puzzelstukjes verzameld, daar maken we straks een geheel van."

SoEsch zette de activiteit op touw. ,,We hebben veel inschrijvingen ontvangen", vertelt Marcia Bekkers namens de organisatie. ,,Het is heerlijk weer, iedereen is vrolijk."

BLIJE GEZICHTEN

,,We zijn zo ongeveer de halve klas van Samuel al tegengekomen", weet Maartje. De deelnemers lopen op hun eigen moment en kiezen ook een eigen route. Daardoor ontstaan er geen groepen. Allemaal vanwege corona. Op een zonnige dag vol blije gezichten lijkt Covid-19 even nergens te bekennen. Zorgeloos genieten tussen de wapperende vlaggen. Toch feest op Koningsdag, zij het anders dan anders.


u Samuel Oomen krijgt poffertjes bij het Pannenkoekenbos. Hij doet met zijn vader, moeder en zusje mee aan de Koningsdagspeurtocht in Esch. (Foto: Bas van den Biggelaar).