Interieur van de kapel op het Heilig Hartkerkhof aan de Baroniestraat. Die werd vier jaar geleden ingezegend en toegewijd aan de Maria, Koninging van de Vrede. Het gebouwtje deed eerder dienst als knekelhuisje. (Foto: Peter de Koning, 2017).
Interieur van de kapel op het Heilig Hartkerkhof aan de Baroniestraat. Die werd vier jaar geleden ingezegend en toegewijd aan de Maria, Koninging van de Vrede. Het gebouwtje deed eerder dienst als knekelhuisje. (Foto: Peter de Koning, 2017). Foto: Peter de Koning

Meimaand, Mariamaand

Sinds enkele jaren houdt de Heilig Hartparochie in mei een wekelijkse fietstocht die langs alle weg- en veldkapellen voert. Net als vorig jaar kan die ook nu vanwege corona niet doorgaan.

Als alternatief wordt in de Sint-Petrusbasiliek aan de Oude Kerkstraat in Boxtel om 08.30 uur het rozenhoedje gebeden, vóór aanvang van de mis van 09.00. Opgeroepen wordt Maria extra te eren en haar beeld in de bloemen te zetten.


De kapel van Maria, Koningin van de Vrede is een van de locaties die in mei normaliter wordt bezocht tijdens de parochiële fietstocht in mei. Het gebedshuisje op het Heilig Hartkerkhof aan de Baroniestraat werd vier jaar geleden ingezegend en deed eerder dienst als knekelhuisje. (Foto: Peter de Koning, 2017).