Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Cursus ecologisch moestuinieren op De Kleine Aarde


Wie groenten en fruit wil leren kweken op ecologische wijze, kan de komende weken terecht op De Kleine Aarde aan het Klaverblad. Daar geeft Eric van Oijen vanaf morgen, vrijdag 30 april, een cursus ecologisch moestuinieren.

Online theorielessen in de avond worden gevolgd door praktijklessen op zaterdagochtend. De cursus loopt tot 26 juni, met nog een afsluitende bijeenkomst op 26 september. In totaal gaat het om negen lessen. Deelnemers leren zaaien, planten en oogsten aan de hand van hun eigen opgestelde plant- en teeltplan. Kennis van onder meer een gezonde bodem wordt meteen toegepast op ieders eigen stukje grond. Tussen de lessen door en ook daarna onderhouden de cursisten ieder hun eigen tuintje en profiteren ze van hun oogst.

Deelname aan de cursus kost 145 euro. Daarbij krijgen deelnemers ook het boek 'Moestuinieren voor beginners' en mogen ze een heel jaar een moestuintje gebruiken. Er kunnen maximaal tien mensen meedoen, de cursus gaat door als er minimaal zes aanmeldingen zijn. Voor de lesdata en -tijden en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Eric van Oijen via telefoonnummer 06-37 45 49 43 of info@imkerijhetgroenewoud.nl.


Lijnen Apollopad volgen dit voorjaar

Nog voor de zomervakantie zal de gemeente Boxtel de markering laten aanbrengen op de fietsoversteek van het Apollopad met de Vorsenpoel. Het wegdek van de Vorsenpoel werd in het najaar van 2020 gerenoveerd. Echter, daarna was de temperatuur te laag en het weer te vochtig om belijning aan te brengen, zegt een woordvoerder van de gemeente.