...MARIA OLISLAGERS...
...MARIA OLISLAGERS... Foto: Gemeente Boxtel

Maria Olislagers

- van der Schoot zet zich ruim veertig jaar in als vrijwilliger: onder meer voor de Willibrordusschool, het CDA, vrouwenvereniging KVO en de parochie.

De Essche basisschool leerde Olislagers kennen als groepsouder die nooit te beroerd was de helpende hand uit te steken. Voor de CDA-fractie bereidde zij gemeenteraadsvergaderingen voor en gaf raadsleden van haar partij waar nodig advies. In de parochie is ze actief binnen de Sint-Willibrorduskerk, waar ze collectant is en zieken thuis bezoekt.

Bij de stichting Esch voor Elkaar organiseert Olislagers wekelijks de seniorenochtend. Ze haalt en brengt de bezoekers en ondersteunt en begeleidt hen bij uitstapjes. Voorts is zij lid van Platform Esch' Perspectief, waarvoor ze een grote bijdrage leverde aan een plan voor zorg en welzijn. Bovendien is ze een van de medeorganisatoren van de Essche mantelzorgdag die jaarlijkse wordt gehouden door welzijnsorganisatie ContourdeTwern. Ze weet als geen ander wat mantelzorg inhoudt omdat ze jarenlang haar inmiddels overleden man Jo verzorgde.