...HANS VAN SCHIJNDEL...
...HANS VAN SCHIJNDEL... Foto: Gemeente Boxtel

Hans van Schijndel

Gilde Sint-Willebrordus, carnavalsclub Bacchuscorps en de beheerstichting van dorpshuis De Es zijn maar wát blij met Hans van Schijndel. Hij vervult voor de drie organisaties veel vrijwilligerswerk.

Van Schijndel trad in 1973 toe tot het Bacchuscorps dat volgend jaar vijf keer elf jaar bestaat en dus een heus carnavalesk jubileum hoopt te vieren. Sinds vier jaar weet hij als voorzitter zijn medeleden te motiveren, te activeren en te stimuleren. Daarnaast is Van Schijndel medeorganisator van de jaarlijkse hergebruikersmarkt en de tonpratersavond.

De Esschenaar heeft een groot aandeel gehad in de bouw van het gildelokaal voor het Sint-Willebrordusgilde in 1994. Twee jaar eerder vervaardigde hij de schietinstallatie, die hij nog altijd onderhoudt.

Als het gaat over onderhoud, steekt Van Schijndel ook al vijftien jaar volop de handen uit de mouwen als bestuurslid en beheerder van De Es, het gemeenschapshuis aan de Dorpsstraat. Kleine klussen doet hij zelf; bij grotere projecten voert hij de regie en zorgt hij voor vrijwilligers.