...HENK GROENENDAAL...
...HENK GROENENDAAL... Foto: Gemeente Boxtel

Henk Groenendaal

Voetbal, tennis, carnaval en EHBO, op die terreinen zet Henk Groenendaal zich al sinds 1985 in voor de Essche dorpsgemeenschap.

Groenendaal was bij voetbalclub Essche Boys jarenlang verzorger en masseur. Daarnaast was hij jeugdleider, trainer en scheidsrechter. In 1995 en 2004 hielp hij mee met grote verbouwingen van de accommodatie aan de Witvensedijk, waar hij ruim dertig jaar onderhoudswerkzaamheden verricht.

Nabij de voetbalvelden is het tennispark van d'Oggelen te vinden. Daar werkte Groenendaal mee aan de opbouw en onderhoud van het paviljoen en nog altijd verricht hij er hand- en spandiensten. Verder geeft de betrokken Esschenaar wekelijks gymlessen aan senioren.

En daar blijft het niet bij. Groenendaal is tevens vrijwilliger bij carnavalsstichting De Oggelvorsen, waar hij zich met name bezighoudt met activiteiten voor de jeugd. Verder is de Esschenaar actief voor EHBO-vereniging Altijd Bereid. Hij is bij tal van evenementen beschikbaar als vrijwilliger en veel jongeren leerden van hem eerste hulp verlenen bij ongelukken.