Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Honden aan de lijn in de natuur


Graag wil ik even de aandacht vragen voor het volgende. Ik wandel zelf heel graag met mijn hond in de natuur in en om Boxtel: de Kampina, langs de Beerze enzovoort. Het valt me echter de laatste tijd steeds meer op dat mensen hun hond of honden onaangelijnd meenemen in de gebieden waar dat niet is toegestaan.

In de Kampina, tussen de hekken in waar de IJslandse paarden en runderen lopen, zie je steeds vaker loslopende honden. Ook op de mooie wandelroute langs de Beerze, wederom tussen de poortjes, is het niet toegestaan dat honden loslopen. En dit, terwijl er goed aangegeven staat dat je hond binnen deze hekken aan de lijn moet.

Mede voor de rust van de dieren die er leven en de mooie natuur is het noodzakelijk om je hond aangelijnd mee te nemen. Buiten deze gebieden zijn er genoeg mogelijkheden om je hond los te laten.

Wees blij dat je door deze mooie natuurgebieden mag lopen; mét je aangelijnde hond.

        DORINE SANDERS


Dodenherdenking: opnieuw ceremonie zonder bezoekers

Vanwege de coronamaatregelen vindt dodenherdenking op dinsdag 4 mei ook dit jaar zonder publiek plaats. Er is in Boxtel een aangepaste, niet-openbare ceremonie.

Net als in voorgaande jaren vindt een kranslegging plaats door de burgemeester, zowel bij het Indië-monument (Koppel) als graven van oorlogsslachtoffers op het Heilig Hartkerkhof (Baroniestraat). Op die laatste plek houdt burgemeester Ronald van Meygaarden een toespraak bij de laatste rustplaats van omgekomen RAF-piloten. Ook worden daar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

TAPTOE EN VENDELGROET

Navraag bij het organiserend comité van Boxtel Vooruit leert, dat de plechtigheid ook wordt opgeluisterd door een trompettist van de Gildenbondsharmonie die het signaal Taptoe blaast en het Wilhelmus speelt. Voorts zijn de hoofdman en koning van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris present, samen met een vendelier en tamboer. Bovendien wordt een krans gelegd door een vertegenwoordiger van Stichting Veteranen Boxtel.

De plechtigheid wordt vanaf 19.45 uur uitgezonden door Omroep Dommelland.


t Bezoekers zoals hier zijn dinsdag 4 mei niet welkom tijdens dodenherdenking op het Heilig Hartkerkhof in Boxtel. Dat geldt overigens ook voor de plechtigheden in Liempde en Esch waarover elders in deze krant meer is te lezen. (Foto: Daisy Renders, 2018).