Afbeelding
Foto: Henk van Weert


Balkonbingo op Hoogheem: leuk tijdverdrijf

'Kien!' Vanaf een van de balkons van Hoogheemflat Leeuw klonk gistermiddag enthousiast geroep. Balkonbingo, vorig jaar geïntroduceerd in coronatijd, kreeg gisteren een vervolg. Vrijwilligers van de gezamenlijke huiskamer riepen de getallen af en zorgden voor kleine prijzen.

Voordat corona uitbrak, werd in de Huiskamer van de zevende Hoogheemflat maandelijks een kienmiddag gehouden. Al enkele jaren is een van de woningen (huisnummer 448) in gebruik voor gezamenlijke activiteiten voor de bewoners, hoofdzakelijk 55-plussers. Maar samenkomsten zijn vanwege Covid-19 al ruim een jaar uit den boze. Bij de pakken neerzitten is er echter niet bij. Op uiteenlopende manieren worden alternatieven bedacht. Zoals de balkonbingo.

Tal van bewoners namen plaats op hun balkon met een kienkaart. In het plantsoen tussen de flat en appartementencomplex De Rechter aan de Alidade waren ook nog enkele tafeltjes geplaatst waaraan deelnemers plaatsnamen. Onder een partytent stond de ballenmolen opgesteld en trokken vrijwilligers van de Huiskamer de getallen. Die werden afgeroepen door Lia van de Langenberg, bekend van de televisiebingo van Omroep Dommelland. Cees Hems toonde de cijfers ook nog eens door A4-tjes op te steken. Het werd een gezellige middag, mede dankzij het zonnetje dat uitbundig scheen. (Tekst en foto: Henk van Weert).

Afbeelding
Afbeelding