'Wij staan pal voor onze ambtenaren'

De reactie van wethouder Wim van der Zanden was helder: ,,Vertraging van bouwprojecten is zeker niet per definitie aan onze ambtenaren te wijten. Wij staan pal voor onze mensen."

De wethouder kreeg dinsdag vragen van raadslid Pim Bressers (Combinatie95) over de voortgang van bouwprojecten. Niet zozeer die in Boxtel zelf, maar vooral die in de kerkdorpen van de gemeente. Bressers: ,,Over de ontwikkelingen in Liempde, Lennisheuvel en Esch horen of lezen we de laatste tijd helaas weinig anders dan dat er vertragingen opgetreden zijn. Daarnaast ontvangen we vanuit inwoners en initiatiefnemers signalen over lange procedures en trage besluitvorming."

Volgens de wethouder kunnen ook onderhandelingen tussen gemeente en projectontwikkelaars soms vertraging opleveren, omdat beide partijen hun eigen belangen zo goed mogelijk in een overeenkomst naar voren willen laten komen. Over de voortgang van projecten in voorbereiding deed wethouder Van der Zanden verder geen concrete mededelingen, behalve dat er hard gewerkt wordt om nog dit jaar meerdere plannen aan de gemeenteraad te kunnen presenteren. Hij gaf wel aan dat het, gezien de hoeveelheid projecten, mogelijk is dat grotere plannen voorrang krijgen.