Boxtel grijpt naast geld voor aanpak van slechte wijken

De gemeente Boxtel komt niet in aanmerking om een bijdrage aan te vragen uit het volkshuisvestingsfonds. Met deze pot van 450 miljoen euro kunnen gemeenten investeren in de verbetering van woonkwaliteit, leefomgeving en verduurzaming in kwetsbare gebieden.

De fractie PvdA-GroenLinks attendeerde het gemeentebestuur enkele weken geleden nog op het bestaan van de landelijke financiƫle mogelijkheid. B en W antwoorden nu dat zij er wel naar hebben gekeken, maar dat zestien stedelijke vernieuwingsgebieden prioriteit krijgen vanuit Den Haag en daar valt Boxtel niet onder.

,,We hebben het fonds besproken met woonstichting Joost en in de regio en zien hiervoor geen kansen voor Boxtel", geeft het college aan.

B en W merken daarbij op dat de woningcorporaties in deze regio financieel gezond zijn en dus goed in staat om wijken te transformeren of te herstructureren. De Van Hugenpothstraat wordt daarbij als voorbeeld genoemd, maar ook de aanpassingen bij verschillende woningen in de wijk Selissen en Breukelen.

De plannen van Joost voor vernieuwing en renovatie in de Hertogenstraat en omgeving geven er ook blijk van dat er voldoende slagkracht is om dergelijke projecten op te pakken.