Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

EIND JUNI WEER KAARTEN IN DE VERKOOP

Podium Boxtel sluit aan bij landelijke campagne

Theaterproducent Albert Verlinde heeft gisteravond in het NPO1-programma Op1 het startsein gegeven voor de grootste concert- en theatercampagne die Nederland ooit gekend heeft. Met het project ‘Mooier dan ooit’ wil men met (theater)makers, alle medewerkers en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia en festivals weer open mogen. Podium Boxtel sluit ook aan bij deze campagne.

Verlinde, voorzitter van het campagneteam, is blij dat hij eindelijk de figuurlijke rode loper kan uitleggen voor dit unieke project. Onder zijn leiding is er de afgelopen maanden samengewerkt met de brancheverenigingen in de sector. In samenwerking met diverse fondsen waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en heel veel theaters en makers is deze campagne tot stand gekomen die wordt gefinancierd door de overheid, het Nationaal Theaterfonds en de BankGiro Loterij. Meer dan driehonderd organisaties uit de hele cultuur-, en entertainmentsector werken mee. Het is nog nooit in Nederland vertoond dat zoveel organisaties - zowel gesubsidieerd als niet gesubsidieerd - de handen ineen slaan.

START THEATERSEIZOEN

Podium Boxtel gelooft nadrukkelijk in de kracht van het collectief, in dit geval de theatersector. De campagne wil laten weten dat de zalen binnenkort weer open gaan en dat ze er samen met alle medewerkers, maar ook de producenten, de artiesten en het publiek klaar voor zijn. Dit geldt ook voor Podium Boxtel.

TRAPPELEN

Gedurende het afgelopen jaar hebben het bestuur en management van het Boxtelse theater onverminderd hard doorgewerkt om, zodra het kan, een volwaardig en verrassend programma te bieden aan alle Boxtelaren. ,,We zijn er klaar voor”, aldus voorzitter Paul van Alphen. ,,We staan te trappelen om onze deuren weer wagenwijd open te zetten. Op zaterdag 18 september gaan we van start met de Culturale, de jaarlijkse opening van het culturele seizoen, in combinatie met onze preview op de nieuwe voorstellingen. We verwachten in de tweede helft van juni onze kaartverkoop te openen."

AFTELLEN

De bedoeling van deze campagne is dat heel theaterminnend Nederland samen aftelt tot het moment waarop de theaters echt hun deuren mogen openen. De campagne gaat tenminste een jaar duren en zet makers, verschillende genres en zeker ook de theaterbezoeker in het zonnetje. Natuurlijk geldt dit ook voor Podium Boxtel. Voor meer informatie kijk op: www.mooier-dan-ooit.nl.


q Begin september gaf Björn van der Doelen nog een optreden in Podium Boxtel. Dit concert en de opening van het BELL-jaar waren zo'n beetje de laatste activiteiten voor een live publiek aan de Burgakker. (Foto: Hans van Doorn).