Afbeelding
Foto: Hans Verberk

What’s Up, badmintonners?


Het miniveld van hockeyclub MEP in sportpark Molenwijk is elke dinsdagavond gereserveerd voor een andere sport: badminton! De jeugdleden van BC’80 Blusco Boxtel zijn er sinds enkele weken te gast en trainen er in de buitenlucht. Dat valt niet altijd mee, vooral als de wind hard waait en de shuttle steevast wegblaast. ,,Maar we zijn blij dat we weer mogen sporten en MEP ons die ruimte wil geven.”

Evelien (10), Jasper (8), Siem (11) en Dieuwke (15) vertellen graag over de badmintontrainingen die ze bij MEP volgen. Evelien: ,,Het is nu de derde week dat we hier trainen. We werken vooral aan onze conditie omdat we sinds december niet meer gesport hebben.” Siem: ,,We hebben niets kunnen doen omdat sporthal De Dommel gesloten is. Dat komt door de coronacrisis.” ,,Ik heb thuis veel aan sport gedaan. Oefeningen en hardlopen”, zegt Dieuwke.

Hoe gaat dat, badmintonnen in de buitenlucht? Jasper: ,,Het is leuk, maar als het te hard waait is het heel moeilijk. De shuttles waaien dan weg.” Eveline: ,,Daarom gebruiken we buiten meestal airshuttles. Die zijn iets zwaarder. Onze trainingen zijn ook anders dan in de zaal. We doen veel spelletjes en oefeningen, zoals ‘rondom het net’. Dan spelen we met z’n allen tegelijk badminton terwijl we rondjes rennen.”

De jeugdafdeling van BC’80 bestaat pas sinds 2018. Waarom zijn jullie lid geworden? Siem: ,,Sjoerd zat al op badminton en nodigde me uit. Toen we het paastoernooi wonnen, ben ik gebleven.” Evelien: ,,Mijn moeder is al heel lang bij BC’80 en ik vind het ook leuk. Na een paar proeftrainingen ben ik lid geworden, net als mijn broertje Jasper.” Dieuwke: ,,Mijn beste vriendin Fenne ging naar een andere school dan ik. We zijn allebei op badminton gegaan zodat we wél samen kunnen sporten.”

Zijn jullie ook lid van andere clubs? Siem: ,,Ik houd van drummen en wil graag bij de scouting.” Dieuwke: ,,Ik doe aan zelfverdedigingssporten.” Jasper: ,,Ik voetbal bij ODC.” Evelien, lachend: ,,Als je op maandag en woensdag naar MEP komt, ben ik er ook! Dan speel ik geen badminton maar hockey en train ik met de meiden van de D5.”

t Staand v.l.n.r. Sjoerd, Tygo, Jasper, Fenne, Laura en Dieuwke. Zittend v.l.n.r. Evelien, Jasper, Siem en Adam. (Tekst Marc Cleutjens, foto: Hans Verberk).