De medewerkers van cadeauwinkel Hebbes aan de Markt in Boxtel breien sinds februari, toen deze foto werd gemaakt, een eind aan corona. Samen werken ze aan een reusachtige sjaal. En wie weet zit er wel een record in... (Foto: Peter de Koning).
De medewerkers van cadeauwinkel Hebbes aan de Markt in Boxtel breien sinds februari, toen deze foto werd gemaakt, een eind aan corona. Samen werken ze aan een reusachtige sjaal. En wie weet zit er wel een record in... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

CADEAUWINKEL AAN DE MARKT GAAT LAATSTE BREIWEKEN IN

Hebbes wil sjaal om nieuwe dino's

De cliƫnten van cadeauwinkel Hebbes aan de Markt willen nog een laatste breispurt maken. Onder de noemer 'een eind breien aan corona' wordt in de zaak van zorgorganisatie Cello al enkele maanden gewerkt aan een gigantische sjaal. Een deel van het werk willen de medewerkers schenken aan het Oertijdmuseum voor de langnekken op de nieuwe dinorotonde.

De Hebbes-medewerkers zijn al sinds februari bezig met het breiwerk. Het idee was om het record, dat naar verluidt op 7,2 kilometer staat, te verbreken. Of dat een haalbare kaart is, moet nog blijken. Maar er is wel flink doorgewerkt. In de tweede week van maart passeerde de das al de eerste kilometer. Ook dankzij de inzet van allerlei mensen in Boxtel die mee besloten te helpen na een eerste oproep in deze krant.

EIND APRIL...

Er wordt nog tot eind april gebreid door de werknemers van Hebbes. Mensen die voor het initiatief ook een sjaal hebben gemaakt, kunnen deze nog tot en met de eerste week van mei afgeven bij de cadeauwinkel aan de Markt 6. Daarna wordt bekend hoe lang de das is geworden.

De openingstijden op werkdagen zijn van 09.30 tot 17.00 uur. Een foto van het exemplaar met vermelding van afmeting kan ook worden gemaild naar hebbes@cello-zorg.nl.