Beeld van de werkzaamheden aan het begin van de Leunisdijk, ter hoogte van de T-splitsing bij de Dorpsstraat.
Beeld van de werkzaamheden aan het begin van de Leunisdijk, ter hoogte van de T-splitsing bij de Dorpsstraat. Foto: Rens van den Elsen

B & W (eetjes)

Het in februari aangetreden college van burgemeester en wethouders heeft deze week zijn eerste persgesprek gehouden. Burgemeester Ronald van Meygaarden gaf aan dat het de bedoeling is dat journalisten voortaan wekelijks na afloop van de B en W-vergadering op dinsdag worden bijgepraat over genomen besluiten en actuele ontwikkelingen.

Sobere Koningsdag en 4 & 5 mei

Openbare festiviteiten rond Koningsdag (27 april), dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) zijn - net als vorig jaar - vanwege corona afgelast. Ook de traditionele lintjesregen daags voor Koningsdag vindt zonder ceremonieel plaats.


Wekelijks spreekuur wethouders

Wethouder Wim van der Zanden maakte bekend dat hij samen met zijn vier collega's weer een wekelijks spreekuur gaat houden voor inwoners. Vooralsnog gebeurt dat uiteraard digitaal vanwege Covid-19. Elke wethouder is vanaf 1 mei een uur in de week beschikbaar voor vragen en/of opmerkingen van burgers. ,,Op die manier willen we een luisterend oor bieden en ervoor zorgen dat burgers makkelijk de weg naar het gemeentehuis vinden. Het kan ertoe bijdragen dat we beter zichtbaar en makkelijker bereikbaar zijn. Bovendien denken we dat kleine irritaties op deze manier snel verholpen kunnen worden", aldus Van der Zanden. Elke wethouder kiest zelf een vast tijdstip in de week waarop het spreekuur wordt gehouden. Belangstellenden dienen zich daarvoor aan te melden. Hoe dat in zijn werk gaat wordt nog gecommuniceerd.


Vernieuwing Leunisdijk Esch

De vernieuwing van de Leunisdijk in Esch ligt op schema, aldus wethouder Fred van Nistelrooij. ,,De aannemer verwacht dat aan het einde van deze week de T-splitsing met de Dorpsstraat weer open is voor doorgaand verkeer. Dat zal het sluipverkeer in de kleine straatjes in het dorp aanzienlijk terugdringen." Overigens constateert Van Nistelrooij dat er in Esch volop begrip is voor de tijdelijke overlast door de werkzaamheden. Mede dankzij veelvuldig overleg van de ingestelde klankbordgroep. De omleidingen die vanaf de rijksweg N65 en A2 zijn aangegeven, worden volgens de wethouder in het algemeen goed opgevolgd.


Beeld van de werkzaamheden zoals die gisterochtend plaatsvonden aan het begin van de Leunisdijk, ter hoogte van de T-splitsing bij de Dorpsstraat. (Foto: Rens van den Elsen).