De leden van blaaskapel De Knoestjes hadden zondagmiddag een drive-inn spelshow op een weiland in Esch. Coronaproof en toch een beetje bij elkaar. (Foto: eigen collectie).
De leden van blaaskapel De Knoestjes hadden zondagmiddag een drive-inn spelshow op een weiland in Esch. Coronaproof en toch een beetje bij elkaar. (Foto: eigen collectie). Foto:

CORONASPELSHOW ESSCHE MUZIKANTEN

Gezelligheid troef op drive-in De Knoestjes

RENS VAN DEN ELSEN

De coronapandemie trekt een zware wissel op iedereen. De behoefte om andere mensen uit bijvoorbeeld je sportvereniging of muziekclub te ontmoeten is groot, maar het groepje dat je regelmatig ziet blijft beperkt. Blaaskapel De Knoestjes kwam met een creatieve oplossing: een drive-in spelshow. Geheel coronaproof uiteraard.

Zo'n elf gezinnen kwamen zondagmiddag met hun auto naar een weiland aan de Postelstraat. Daar was een klein podium opgebouwd, compleet met geluidsboxen, een microfoonstandaard en een groot, kleurrijk rad.

Marina van Grinsven van De Knoestjes was een van de organisatoren en kijkt een dag later met een tevreden gevoel terug op de zonovergoten groepsactiviteit: ,,Ik zal eerlijk zijn, het idee is niet helemaal origineel, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen, toch? We hebben elkaar in elk geval weer even gezien. En ook al was het vanuit de auto, het plezier was er niet minder om."

KNIPPERLICHTEN

De aanwezige leden van de Essche blaaskapel namen deel aan allerlei spelletjes en muzikale activiteiten die Arno Kurstjens presenteerde. Zo was er een autovariant van Petje op, Petje af, waarbij de knipperlichten werden gebruikt.

Maar ook een silent disco, waarbij de personen in de auto moesten raden naar welk nummer de aan hen gekoppelde collega-muzikant naar luisterde (en meezong). ,,En we hadden een karaoke, dat is altijd leuk", grinnikt Van Grinsven.

De muzikanten van De Knoestjes treden normaal gesproken tijdens de carnavalsperiode regelmatig op. Dit seizoen hadden de meesten elkaar eind september voor het laatst gezien: toen werd muziek gemaakt voor de bewoners van zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel en Haarensteijn in Haaren.

Van Grinsven: ,,Iedereen staat te popelen om weer met elkaar muziek te kunnen maken. We hebben elkaar afgelopen jaar vooral tijdens digitale bijeenkomsten gezien. Nu, tijdens de spelshow, moesten we er als organisatoren wel op letten dat het allemaal niet té gezellig werd en dat iedereen zoveel mogelijk in de eigen auto bleef zitten."

De blaaskapel liet met haar drive-in spelshow zien dat er op een creatieve manier toch iets mogelijk is binnen de opgelegde coronamaatregelen, zonder elkaar alleen online te ontmoeten.

Afbeelding
Afbeelding