Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

DENNIS EN HENRIETTE NA TWEEDE VACCINATIE POSITIEF GETEST

‘Ik wil weer op vakantie en darten'

LINDA VAN DE WIEL

Hun tweede prik kregen ze vorige week woensdag, maar toch werden ze dit weekend positief getest op het coronavirus. Dennis Wennekes en zijn vriendin Henriette van der Pas zitten daarom sinds zaterdag in quarantaine in hun appartement van woongroep De Ridder van zorginstelling Amarant aan de Van Beekstraat in Boxtel. Samen vertellen ze hoe ze het afgelopen jaar hebben ervaren.

,,Ik ben gelukkig niet ziek, ik heb alleen last van een neusverkoudheid”, vertelt Henriette (34) tijdens een videogesprek. ,,Dennis heeft keelpijn, een droge hoest en niesbuien, dus het valt gelukkig heel erg mee.”

Dennis (37) vult aan: ,,Vrijdag werden we gebeld op het werk omdat een van de bewoners van onze woongroep positief getest was op het coronavirus. Een tweede besmetting werd later op de dag bekend. Toen ik die avond last kreeg van keelpijn, heb ik de GGD gebeld en zijn Henriette en ik zaterdag getest.”

QUARANTAINE

De test was dus positief, en daardoor zit het koppel tot komende zondag in quarantaine. Dennis: ,,Woensdag kregen we onze tweede prik in gemeenschapshuis De Walnoot. Hoe dat ging? We werden om de beurt naar voren geroepen en na de vaccinatie moesten we een kwartier blijven om te kijken of er sprake was van een allergische reactie.”

Hij vervolgt: ,,Een van de bewoners werd na de eerste én de tweede prik onwel. Ik weet niet of het door de spanning kwam of dat ze echt allergisch is. Ik vond de prik in elk geval niks voorstellen. Henriette en ik hadden achteraf alleen een beetje spierpijn. We zijn na de vaccinatie meteen gaan werken.”

RAAR JAAR

Henriette en Dennis wisten al snel dat zij zich wilden laten vaccineren. Henriette: ,,Iedereen moet die keuze zelf maken. Ik val binnen de risicogroep en wil niet heel erg ziek worden. Daarnaast wil ik graag weer normale dingen doen.” Dennis is het met zijn vriendin eens: ,,Iedereen moet zelf weten wat hij of zij doet. Ik wil weer op vakantie en naar het voetballen toe. En een potje darten.”

Het afgelopen jaar was bijzonder voor het tweetal. ,,Henriette: ,,Natuurlijk was het voor iedereen een raar jaar. Wij hebben het geluk dat we gewoon hebben kunnen werken en boodschappen konden doen. Ook konden we buiten tennissen. Maar dat was het wel zo’n beetje. Normaal zijn onze weekenden gevuld met leuke dingen.” Ook mocht het stel een lange periode geen bezoek ontvangen. ,,Als de cv-ketel kapot was, mocht er niet eens een monteur komen. Dat was heel vervelend, maar ik heb me natuurlijk aan de regels gehouden”, aldus Dennis.

KWETSBARE GROEP

Hij vervolgt: ,,Omdat wij binnen een groep wonen waarin meerdere kwetsbare mensen verblijven, zijn wij eerder gevaccineerd dan veel anderen. Daar zijn we heel blij mee: ‘Hoe sneller hoe beter’, dachten wij. We wonen hier met zestien mensen. En ook al heeft iedereen een eigen appartement: je komt elkaar wél tegen. En er lopen verschillende begeleiders rond.”

Dennis en Henriette hopen dat ze snel weer leuke dingen kunnen gaan doen. ,,Onze reis naar Amerika werd vorig jaar geannuleerd en we hopen dat hij dit jaar wél doorgaat. We gaan pas halverwege november dus ik heb goede hoop.”

IN DE TUIN

Dat ze nu in quarantaine zitten, vinden Dennis en Henriette wel balen. Dennis: ,,De vaccinatie werkt pas na zeven à tien dagen. Maar gelukkig werden we ziek na de tweede prik dus we hebben milde klachten.” Henriette vult aan: ,,En we wonen samen dus dat is gezellig. Wat we de hele dag doen? We zitten in de tuin en kijken tv.”



p Dennis Wennekes en Henriette van der Pas zijn gevaccineerd, maar moeten toch nog even in quarantaine omdat ze het coronavirus hebben opgelopen. De vrijheid lonkt, maar nog even niet dus... (Foto: Bas van de Biggelaar).


Bridge

Bridgeclub BReL

Uitslag dinsdag 13 april

Ria v.d. Vorstenbosch/Henk Schilder         64.51

Marijke Barel/Els v.d. Westelaken         60.87

Ton Walbeek/Hans Wolsky         59.60

Afbeelding