Boxtel wijst naar ProRail voor aanpak van fietsenstalling


Bij de gemeente Boxtel zijn geen 'extra' meldingen bekend van vandalisme rondom de fietsenstalling aan de Ladonkzijde van het NS-station en dus wordt ook niet opgetreden. Dat meldt een woordvoerder nadat deze krant daarover twee weken geleden berichtte.

De gemeente wijst naar ProRail, eigenaar van de fietsenstalling en de locatie, om eventuele overlast op te lossen. Volgens de spoorbeheerder is echter de gemeente verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid en moet zij dus optreden.

BOXTELER BAANPLEIN

Guus Buchrhornen uit Lennisheuvel kaartte de chaos en vernieling op het Boxteler Baanplein drie weken geleden via deze krant aan omdat NS en ProRail niets met zijn klachten deden.


112-nieuws


Auto botst tegen huis

Bij een eenzijdig ongeval in de Eikengaard in Boxtel kwam zaterdagmiddag een gezin met de schrik vrij. Het huis werd namelijk geramd door een personenauto toen een man bij het wegrijden vanaf een parkeerplaats de macht over het stuur verloor. Hij belandde daarbij in de brandgang en kwam tot stilstand tegen de hoek van het huis. De automobilist is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis en brandweerlieden hebben de auto met behulp van een bergingsbedrijf van de woning losgetrokken en afgevoerd. Het huis raakte door de botsing minimaal beschadigd.