GEMEENTE PAST EIGEN VERGUNNING AAN

Nieuwe locaties voor glazen boxen in 't groen

JAN HERMENS

De vergunningaanvraag voor de bekende Box & Breakfastcabines was al ingediend, maar is nu toch weer aangepast. De gemeente Boxtel trok eind maart haar eigen aanvraag in, om snel daarna een nieuwe op te stellen. Ze schrapte beoogde locaties en voegde andere toe. Zes komen er dit jaar in het Liempdse buitengebied te staan.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat er cabines zouden verrijzen op twee percelen nabij de Savendonksestraat, waar ook vorig jaar kampeerboxen stonden. Daarnaast was er een ingetekend vlakbij het Duits Lijntje, op grond van Jos en Miranda Sanders van café 't Groene Woud. Verder zouden er twee geplaatst worden op het terrein van Manege De Rekkendonken aan de Vleutstraat. Boxtel heeft die laatste drie uit het lijstje geschrapt en vervangen door andere locaties. Daarbij is er nog een aan het totaal toegevoegd.

De laatste stand van zaken is dat de glazen 'huisjes' een plek krijgen op de eerder benutte percelen aan de Savendonksestraat. Nieuw zijn een locatie nabij de Donkerstraat en een in de Vleutstraat in natuurgebied de Rouwbommel. Daar zijn twee cabines voorzien.

,,De vergunningaanvraag moest worden aangepast zodat de locaties beter aansluiten bij het recreatieve concept: Ontwaak in onze pure natuur. In overleg met Natuurwerkgroep Liempde is een aantal nieuwe locaties gevonden", laat een woordvoerder van de gemeente Boxtel desgevraagd weten.

NIET OP ERF

Liane Schellekens van Manege De Rekkendonken: ,,Jammer dat de glazen boxen uiteindelijk niet op ons terrein komen te staan. Ik denk dat de gemeente niet wil dat ze bij iemand op het erf terechtkomen, dat dit niet zo goed in het concept past." Ze vervolgt: ,,Ik moet wel zeggen dat de nieuwe locatie aan de Vleutstraat een heel mooie is, echt in het groen." De exploitatie van de twee boxen ligt wel bij De Rekkendonken.

Een nachtje slapen in de natuur en 's ochtends wakker worden van kwinkelerende vogels. De glazen onderkomens bieden een vrij uitzicht op de buitenwereld, die vooral rust uitstraalt. Op een heldere nacht kunnen kampeerders vanuit hun slaapzak de sterren tellen. Dat is de formule van Box & Breakfast. Toeristen krijgen de kans om op bijzondere wijze te genieten van het landschap Het Groene Woud.