Roya en haar vader Shafi Rahimi beginnen aan de Clarissenstraat 6 Shafi's Versmarkt. (Foto: Jan Hermens)
Roya en haar vader Shafi Rahimi beginnen aan de Clarissenstraat 6 Shafi's Versmarkt. (Foto: Jan Hermens) Foto: Jan Hermens

OPNIEUW KLEINE SUPER IN CENTRUM BOXTEL

Shafi Rahimi hoopt in mei versmarkt te openen

JAN HERMENS

De eerste houdbare producten liggen al in de stellingen en de bakken voor groenten en fruit staan klaar. Aan de Clarissenstraat 6, waar zich voorheen Thesa Flowers bevond, vestigt zich Shafi's Versmarkt. Het vergunningentraject loopt nog. Vader Shafi Rahimi en zijn dochter Roya zijn volop met voorbereidingen bezig.

,,We hopen de winkel begin mei te kunnen openen", legt Roya uit. Samen met haar vader, die eigenaar is van de zaak, gaat ze de supermarkt runnen. ,,In de weekenden staan mijn broer en zusje ook in de winkel."

De naam van de zaak zegt het al: een aanzienlijk deel van het assortiment zal bestaan uit dagverse producten. Roya: ,,We bieden veel groenten, fruit en vlees, maar bijvoorbeeld ook verse olijven. Daarnaast tal van andere levensmiddelen. Algemeen bekende en wat specifiekere, zoals Afghaanse noten en amandelen."

In Afghanistan liggen namelijk de wortels van de familie. Shafi had er een kiosk.

VERTROUWD ADRES

Vader en dochter Rahimi willen een open, uitnodigende winkel opzetten. Roya: ,,Het gevoel van een vertrouwd adres waar je altijd je brood haalt, met bekende gezichten." De stellingen zijn nu nog grotendeels leeg, maar binnen enkele weken moet dat anders zijn. Roya: ,,Dan zijn de bakken gevuld en oogt het hier kleurrijk door alle groenten en fruit."

Het centrum van Boxtel telt straks drie kleine supers. Geen probleem, denkt de onderneemster: ,,Onze winkel ligt zo centraal, die vinden klanten wel."


q Shafi Rahimi en zijn dochter Roya beginnen aan de Clarissenstraat 6 een versmarkt. (Foto: Jan Hermens).