Janneke Heus viert deze week dat ze 12,5 jaar zelfstandig ondernemer is. Ze had elf jaar een kapsalon aan de Boxtelseweg en verhuisde haar zaak begin 2020 naar de Europalaan in Liempde. (Foto: Sven Langeberg).
Janneke Heus viert deze week dat ze 12,5 jaar zelfstandig ondernemer is. Ze had elf jaar een kapsalon aan de Boxtelseweg en verhuisde haar zaak begin 2020 naar de Europalaan in Liempde. (Foto: Sven Langeberg). Foto: Sven Langeberg

KAPSALON JANNEKE VIERT 12,5-JARIG BESTAAN MET DIVERSE ACTIES

Kapster knipte al duizenden mensen

LINDA VAN DE WIEL

Duizenden vrouwen, mannen en kinderen voorzag kapster Janneke Heus al van een frisse coupe. De Liempdse viert deze week haar koperen jubileum als zelfstandig ondernemer. Niet met een groots feest, wel met diverse acties zoals een Rad van Fortuin en een kleurwedstrijd.

Janneke: ,,Klanten zien een bezoek aan mijn kapsalon als een gezellig uitje.” Een grote oranje schaar hangt aan de muur en er staat een speelbankje in dezelfde kleur. In het keukentje met oranje mozaïektegeltjes kunnen klanten hun eigen koffie, thee of cappuccino pakken.

De kapster nam 12,5 jaar geleden het pand van Maria Peijnenburg aan de Boxtelseweg in Liempde over en vestigde er haar kapsalon. Janneke: ,,Ik verhuisde twee jaar geleden ook zelf, met mijn man Kevin, vanuit Sint-Oedenrode naar Liempde en besloot toen te gaan voor een zaak aan huis." Begin januari vorig jaar opende de Liempdse haar nieuwe Kapsalon Janneke aan de Europalaan 4.

GEZELLIGHEID

Ze geniet van haar werk: ,,Ik houd van dit vak, van de klanten en de variatie, creatief bezig zijn én de gezelligheid van de kapsalon.”

Gezelligheid is een woord dat de goedlachse Liempdse typeert. Samen met creativiteit en een bak energie. Deze combinatie zorgde voor vele hoogtepunten in het koperen bestaan van Kapsalon Janneke. ,,Of ik wat kan noemen? Poeh, het zijn er zoveel. Ik vind het altijd heel bijzonder om een bruidskapsel te maken. En als een klant me op zijn of haar sterfbed vraagt, een laatste knipbeurt te verzorgen. Dat vind ik enorm eervol.”

HEEL GEZIN

Janneke knipt vrouwen, mannen en kinderen. Iedereen kan in haar kapsalon terecht: ,,Soms zit er een heel gezin bij mij in de stoel. En iedereen voelt zich hier thuis. Mijn motto? Voel je vooral op je gemak.”