Samen bewegen en plezier maken, dat is het motto van de Koningsspelen die dit jaar op elke basisschool in de gemeente Boxtel worden gehouden op vrijdag 23 april. Instructeurs van Buurtsport Boxtel hebben een programma voorbereid onder de titel 'Ik + jij = wij'.
Samen bewegen en plezier maken, dat is het motto van de Koningsspelen die dit jaar op elke basisschool in de gemeente Boxtel worden gehouden op vrijdag 23 april. Instructeurs van Buurtsport Boxtel hebben een programma voorbereid onder de titel 'Ik + jij = wij'. Foto: Peter de Koning, 2015

ACTIVITEITENPROGRAMMA OP BASISSCHOLEN IN GEMEENTE BOXTEL

Buurtsport houdt Koningsspelen: ik + jij = wij


HENK VAN WEERT

Buurtsport Boxtel brengt de Koningsspelen op vrijdag 23 april naar de scholen. Dat gebeurt onder het motto 'Ik + jij = wij'. Covid-19 zorgt ervoor dat er ook dit jaar geen gezamenlijk programma kan worden opgezet met de sportverenigingen, meldt directeur Ghislaine de Brouwer van Brede Scholen Boxtel.

Vorig jaar vonden de Koningsspelen plaats via een volledig online programma, deze keer wordt op de basisscholen een sportieve dag gehouden voor de groepen 3 tot en met 8. Het alternatieve Oranjefeest op de laatste dag voor de meivakantie wordt opgezet door de professionals en stagiaires van Buurtsport Boxtel. Samen met het onderwijs doen ze er alles aan om de kinderen in deze onzekere tijden een sportieve en positieve dag te bezorgen.

De leerlingen gaan met hun eigen klasgenoten en leerkracht aan de slag met een doe-pakket, energizer en een digitaal beweegprogramma. Ook de Koningsdans ontbreekt daarbij niet. De instructeurs van Buurtsport Boxtel willen de kinderen meegeven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen belangrijk én leuk is. ,,Met het thema Ik + jij = wij' willen we de kinderen laten zien dat samen nét dat beetje extra geeft", aldus De Brouwer.


u Samen bewegen en plezier maken, dat is het motto van de Koningsspelen die dit jaar op elke basisschool in de gemeente Boxtel worden gehouden op vrijdag 23 april. Instructeurs van Buurtsport Boxtel hebben een programma voorbereid onder de titel 'Ik + jij = wij'. (Foto: Peter de Koning, 2015).