Boxtel wacht met maatregelen na vandalisme Munsel

Of de gemeente Boxtel maatregelen treft na vandalisme in het wijkje Munsel/In Goede Aarde, is nog onduidelijk. B en W wachten eerst de resultaten van het politieonderzoek af dat nog gaande is, zo is te lezen in antwoorden op vragen die de D66-fractie eerder stelde.

Onlangs werden onder meer nabij De Kleine Aarde boompjes afgebroken. Het was niet de eerste keer dat in de buurt sprake was van vernielingen. Naar aanleiding hiervan klom D66 in de pen.

Omdat het onderzoek nog loopt, zeggen B en W op dit moment geen duidelijkheid te hebben over de daders. De buurt suggereerde dat het jongeren waren die eerder ook voor overlast zorgden bij Het Dommelbad. ,,Mocht er informatie zijn bij buurtbewoners over mogelijke daders, dan verzoeken wij hen dit vooral te melden bij de politie." Volgens het Boxtelse college is de politie in gesprek gegaan met omwonenden over de situatie.


Molensteen van Belversven is weer terecht

De molensteen die ruim een halve eeuw de grens tussen Oisterwijk en Boxtel markeerde bij het Belversven op de Kampina is terecht. Het tweeduizend kilo wegende gevaarte is weggetakeld door veehouder Henk Broeders, sinds twintig jaar eigenaar van het perceel waarop de steen lag.

Broeders, die een boerderij heeft in Berkel-Enschot, wil zijn lap grond ruilen met een perceel van Natuurmonumenten, maar kon daarover geen overeenstemming bereiken, meldde Brabants Dagblad vrijdag.

Naar aanleiding van dat bericht reageerde Frans Kapteijns, de bekende boswachter, via Twitter dat niet Broeders, maar VVV Oisterwijk eigenaar is van de molensteen. Kapteijns omschreef de actie van de veehouder als 'kinderachtig'; de steen is in zijn ogen weggehaald omdat de grondtransactie mislukte.