Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Pleidooi voor gebruik Zilverexpress


Met verbazing opnieuw gelezen in het Brabants Centrum van 8 april het artikel over Stichting Senioren Vervoer Boxtel onder de vlag van Coöperatie Ouderen in Regie. Met als drijvende kracht de heer Kees de Waal tevens woordvoerder.

De eerder voorgestelde leaseconstructie om een busje aan te schaffen van circa 60.000 euro is nu van de baan. Hiervoor is het voorstel om net als in 's-Hertogenbosc een elektrische Kia e-Seoel aan te schaffen: kosten circa 45.000 euro, alles betaald met subsidiegelden. De Rabobank zet waarschijnlijk 10.000 euro in, wachten is op stichting Sjef van de Laar en het Oranjefonds.

Waarom weer opnieuw langs de deuren gaan om de hand op te houden om gelden binnen te sprokkelen? Er rijdt sinds april 2018 de Zilverexpress (tuktuk) in het Boxtels verkeer. Deze kosten zijn allemaal betaald door vele sponsors: alle namen staan gedrukt op de Zilverexpress.

Het vervoer van de Zilverexpress is uitsluitend bedoeld voor ouderen binnen Boxtel, alles tegen een zeer laag tarief, met inzet van vrijwilligers. De Zilverexpress valt onder Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM).

Waarom dit dure project van circa 45.000 euro aan te gaan als er al een betaalde Zilverexpress rondrijdt? Het is aan te raden om snel in contact de gaan met de voorzitter of woordvoerder van ZGEM met als inzet dat de Zilverexpress weer snel kan gaan rijden, niet alleen voor cliënten van ZGEM, maar zeker ook voor alle senioren in Boxtel, neutraal en niet gebonden aan enige partij.

        PETER VAN STEENDEREN


VERJONGD BESTUUR DOOR NIEUWE LEDEN

Peter van de Wiel nieuwe voorzitter Combinatie95

Voormalig wethouder Peter van de Wiel is de nieuwe voorzitter van de lokale politieke partij Combinatie95. Dat werd maandagavond tijdens de online ledenvergadering unaniem besloten. Tijdens de digitale bijeenkomst werden ook nog drie nieuwe bestuursleden benoemd.

Van de Wiel neemt de voorzittershamer over van Mario Knoops, die een jaar geleden de taken tijdelijk overnam van Henny van de Kerkhof. Knoops vormde samen met Pim Bressers en Joke van de Sande een interim-bestuur.

Het drietal richtte zich op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezing van vorig jaar november en oriënteerde zich op een structurele invulling van de partijleiding. Alle drie namen maandagavond afscheid.

In het nieuwe bestuur hebben naast Van de Wiel nu ook Marian van Weert, Mirian van Doren en Ineke van Giersbergen plaatsgenomen. Alleen Leo Veroude (secretaris) en Jan van Kemenade (penningmeester) blijven op hun post.

Met de wisselingen van de wacht, krijgt ook de gewenste verjonging binnen Combinatie95 verder vorm. In de raadsfractie was dat met twintigers Joep Schalkx en Pim Bressers al goed verzekerd. En datzelfde geldt voor de steunfractie, waar de 23-jarige Jan van der Heijden actief is.

De kernen zijn in het nieuwe bestuur eveneens goed vertegenwoordigd met drie leden uit Boxtel, twee uit Liempde en een uit Lennisheuvel. Aan de bestuurstafel van Combinatie95 ontbreekt alleen nog een Esschenaar.


Rechtgezet

In het artikel 'Aanleg zonnepanelen op Boxtelse daken in de knel' van donderdag 8 april staat een storende fout. Er wordt vermeld dat het college van B en W de tweede tender van vijftig hectare voor de aanleg van zonnepanelen op zijn vroegst eind 2022 wil uitschrijven. Echter, dit is slechts een wens van ZLTO Dommel & Aa omdat Enexis momenteel kampt met een capaciteitstekort op haar elektriciteitsnetwerk. Het gemeentebestuur wijst er op dat de netbeheerder de verplichting heeft zijn infrastructuur zo snel mogelijk uit te breiden. De transportschaarste mag geen reden zijn de energietransitie te vertragen, vindt het college.

De tuktuk Zilverexpress werd drie jaar geleden geïntroduceerd, maar is niet vaak in het Boxtelse straatbeeld te zien. (Foto: Peter de Koning, 2018).
           ...PETER VAN DE WIEL...