Weer vertraging uitspraak bouwplan Achter den Eijngel


RENS VAN DEN ELSEN

Voor de vierde keer heeft de Raad van State zijn uitspraak over de bezwaren tegen het bouwplan Achter den Eijngel in Lennisheuvel opgeschoven. Aannemingsbedrijf Hazenberg Bouw en Janssen de Jong Projectontwikkeling verwachten nu eind mei groen licht te krijgen.

Al in september vorig jaar vond in Den Haag de zitting plaats waarin omwonenden en milieuvereniging Het Groene Hart hun bezwaren tegen het plan kenbaar maakten. Normaal gesproken volgt dan binnen zes weken een uitspraak, maar vanwege de coronacrisis liep de hoogste bestuursrechter achter met zaken en dus volgde uitstel. Dat werd vervolgens nog eens twee keer gedaan.

Omwonenden vrezen dat de nieuw te bouwen huizen hun woon- en leefklimaat en privacy aantasten. Ook zijn ze bang voor verkeersproblemen en is er volgens hen geen behoefte aan de nieuwe woningen. Daarnaast springt de milieuvereniging in de bres voor de natuur in de omgeving. Die zou te veel te lijden hebben bij de aanleg van de wijk. Het Groene Hart vindt ook dat de gemeenteraad van Boxtel te weinig rekening heeft gehouden met de cultuurhistorische waarden van het nabijgelegen rijksmonument Den Eijngel.

VERGUNNING VERLEEND

De gemeente Boxtel heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van 65 woningen aan de zuidkant van het kerkdorp, tegen de Heerenbeekloop begin dit jaar al afgegeven.

Waarom de uitspraak van de Raad van State dit keer is uitgesteld, is niet bekend.