'WE VERSTERKEN NATUUR ÉN LANDBOUW'

Ark Natuur kocht voor 245 hectare grond in regio

De teller staat op circa 245 hectare. Over zoveel grond beschikt Ark Natuurontwikkeling in Het Groene Woud. De organisatie werkt aan ecologische verbindingen in het Dommeldal en wil maatregelen treffen tegen verdroging.

Het project heet Brabants Goud in Het Groene Woud en startte in 2019. Bestaande en nieuwe natuurgebieden worden met elkaar verbonden om het zogeheten Natuurnetwerk Brabant completer te maken. De ontbrekende schakels zijn vaak nog in agrarisch gebruik of eigendom van particulieren. Projectleider Ger van den Oetelaar: ,,We verwerven percelen via aankoop of kavelruil. In dat laatste geval zorgen we eerst dat we in de buurt kwalitatief betere gronden in bezit krijgen. Zo kan de agrariër zijn bedrijfsvoering onder betere omstandigheden voortzetten en gaan natuur en landbouw erop vooruit."

GROND

Eind maart beschikte Ark over 245 hectare grond in Het Groene Woud. In dit gebied houdt de organisatie zich bezig met de Grote Beerze, De Geelders, het Dommeldal tussen Boxtel-Oost en Sint-Oedenrode en het Dommeldal tussen Son en Breugel en Sint-Oedenrode.