Het terrein achter garagebedrijf Van den Udenhout aan het Molenpad in Boxtel is afgelopen weken ontdaan van bosschages . Bovendien is het geëgaliseerd met gebroken puin.
Het terrein achter garagebedrijf Van den Udenhout aan het Molenpad in Boxtel is afgelopen weken ontdaan van bosschages . Bovendien is het geëgaliseerd met gebroken puin. Foto: Piet van Oers

VAN DEN UDENHOUT HEEFT 'GEEN PLANNEN' AAN OEVER VAN DE DOMMEL

Autobedrijf schoont flink op aan Molenpad

HENK VAN WEERT

Het terrein achter De Garage aan het Molenpad in Boxtel, een onderdeel van autobedrijf Van den Udenhout, is de voorbije weken flink opgeschoond. Toch betekent dit niet dat er plannen zijn om het gebied opnieuw te ontwikkelen, zo meldt een woordvoerder van het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch.

,,Het is gewoon een kwestie van een keer grote schoonmaak houden", antwoordt de zegsvrouw van Van den Udenhout op de vraag wat het bedrijf van plan is aan het Molenpad. Op het terrein achter de werkplaats van De Garage zijn oude garageboxen gesloopt en bosschages en bomen gerooid. Bovendien is het perceel geëgaliseerd met gebroken puin.

Een medewerker uit die werkplaats is ook weinig mededeelzaam op vragen. Op de vraag of het wellicht een parkeerterrein wordt, blijft de persoon op de vlakte: ,,Zou kunnen inderdaad."

PUBLIEK GEHEIM

Het is een publiek geheim dat Van den Udenhout graag zou verhuizen naar Classic Park aan de Koppenhoefstraat in het buitengebied van Boxtel. Eigenaar Anton van Dijke van Classic Park gaf in september vorig jaar al aan daarover in gesprek te zijn met Van den Udenhout. Onlangs had het garagebedrijf al een flink aantal voertuigen geparkeerd staan achter het automuseum langs het Afwateringskanaal van de Dommel. Ze waren vanaf de rijksweg A2 duidelijk te zien.

BUITENGEBIED

Een en ander leidde drie weken geleden tot vragen van de SP-fractie in de gemeenteraad. Burgemeester Ronald van Meygaarden antwoordde dat de auto's er tijdelijk en in strijd met de regels stonden. De gemeente wil geen autobedrijven in het buitengebied. Op dat moment waren er echter nog geen juridische stappen gezet. ,,We zijn in gesprek met de eigenaar, maar vanwege de coronacrisis waarin ondernemers het toch al zwaar hebben, nemen we meer tijd om de kwestie op te lossen", aldus de burgemeester.

Enige relatie tussen de auto's van Van den Udenhout bij Classic Park en de opschoonactie op het terrein achter De Garage aan het Molenpad is er niet, benadrukt de woordvoerder vanuit het hoofdkantoor in de Brabantse hoofdstad.


u Het achtererf van het garagebedrijf aan het Molenpad grenst aan de Dommel. Het terrein staat deels vol met occassions. (Foto's: Piet van Oers).

Een deel van het achterterrein van het autobedrijf, dat grenst aan de Dommel, staat vol met occassions.