Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

DVG LIEMPDE ZOEKT NAAR 60-PLUSSERS VOOR WALKING FOOTBALL

Herleven oude gloriedagen bij DVG?

PÅL JANSEN

In navolging van verschillende voetbalclubs in Nederland, wil ook DVG starten met 'walking football'. De Liempdse sportvereniging inventariseert momenteel of er voldoende animo is onder de 60- en 70-jarigen binnen de club. ,,Een aantal reageerde er al heel enthousiast op", vertelt bestuurslid Tammo Quinten.

Zijn DVG-tenue uit 1970 toen hij B-junior was, zit nog als gegoten. Uiteraard waren reclame-uitingen op de shirts toen nog uit den boze (dat mag pas sinds '82). Het lijkt Arnold van den Broek wel leuk weer het gras te betreden en hij opperde het idee voor walking football bij 'zijn' vereniging.

,,Voetbal heeft me nooit losgelaten. Ik ben voorzitter van DVG geweest en heb ook in de tuchtcommissie gezeten in de regio Helmond en Oss. Dan weet je het wel, hè", grinnikt Van den Broek.

VETERANEN

De Liempdenaar, die zelf in '67 lid werd van de plaatselijke club, vond het jammer dat het veteranenelftal bij gebrek aan animo werd opgeheven. ,,Ik las enkele maanden terug een artikel in Brabants Centrum over walking football bij ODC in Boxtel. We hadden potverdorie al geen veteranenteam meer. Maar als ik Sjaak Swart nog steeds - weliswaar stilstaand, maar toch... - een balletje zie trappen, dan is dat hier ook wel mogelijk."

Bestuurslid Quinten pakt de handschoen op. Hij verzorgt ook de ledenadministratie en is momenteel aan het inventariseren wie er mee wil doen. Er moeten in ieder geval voldoende spelers zijn om te kunnen starten.

,,Ik had van veel leden tussen de 60 en 80 al een mailadres. Daar werd enthousiast gereageerd door een paar, maar daar bleef het ook bij. Ik dacht dat persoonlijk benaderen bij zoiets het beste werkt."

Dus toen hij rondbelde om te vragen onder de zestigplussers wie er mee een potje wilde voetballen, kwam er al snel meer respons. ,,Ik heb er nu geloof ik vijftien gebeld, de helft heeft al interesse", vertelt Quinten.

ORANJE

Walking football is al enkele jaren in opkomst. Honderden clubs door heel Nederland zijn er al mee bezig. De deelnemers spelen in zestallen tegen elkaar, er zijn geen keepers en aan buitenspel wordt niet gedaan. Ook fysiek contact en rennen is verboden. Alhoewel dit niet bleek tijdens het wereldkampioenschap in 2018 (ja, er is een WK) waarop Oranje derde werd, onder meer met voornoemde Sjaak Swart in de gelederen. Schotland klopte thuisland Engeland in de finale.

Voor de voetbalkenners: het was de eerste deelname van 'mister Ajax' aan een eindtoernooi van Oranje. Die ambitie heeft Van den Broek dan weer niet. ,,Gezelligheid staat voorop."

COPA MUNDIALS

Quinten. ,,Mensen die we nu benaderen, vragen zich natuurlijk wel af hoe het er allemaal precies uit gaat zien. Bijvoorbeeld op welke dagen we gaan spelen en of er een lokale competitie mogelijk is. Ik kan me voorstellen dat onderlinge partijtjes op een gegeven moment ook saai worden. Maar dat zoeken we nog allemaal uit. Eerst maar eens kijken of er voldoende interesse is."

Zet ze maar alvast in het vet dus, die Copa Mundials en Puma Kings. Dan kan er wel een krasje op het leer zitten, maar ook met een oude voetbalschoen kan je de bal prima raken, weet Van den Broek. ,,Het zou mooi zijn om weer te gaan doen wat je vroeger altijd al een leuke hobby vond. Zo kunnen we oude tijden laten herleven."

Wie zin heeft om de kicksen uit het vet te halen en mee te spelen, kan zich opgeven bij Tammo Quinten via ledenadministratie@dvgliempde.nl of 06-10 87 08 59.


p Tammo Quinten (links) nam de uitvoering van het idee van Arnold van den Broek op zich om bij DVG een nieuwe spelvorm te starten: walking football, bedoeld voor leden van 60 tot 80 jaar. Van den Broek is er in ieder geval klaar voor: zijn tenue uit 1970 toen de DVG'er B-junior was, zit nog als gegoten. (Foto: Albert Stolwijk).


GEEN SPRAKE VAN OPZET BIJ INCIDENT

Schuurtje Barrierweg brandt uit

Tussen de Barrierweg en de brandweerkazerne aan de Oude Postbaan in Liempde is zaterdag een houten schuurtje volledig uitgebrand.

De oorzaak van het incident is onbekend, maar volgens een woordvoerder van de politie is kwade opzet in ieder geval uitgesloten. Hoewel het niet ging om een grote brand, was er flinke rookontwikkeling te zien in Liempde. Het voorval trok veel bekijks.

(Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding