Energievouchers huiseigenaren tot eind 2021 geldig


Voor bijna een ton heeft Boxtel van december tot en met maart energievouchers uitgedeeld aan huiseigenaren. Vanwege corona is de regeling door het Rijk verlengd tot eind 2021. De gemeente heeft hiervoor nóg 100.000 euro beschikbaar.

Huizenbezitters en bewoners van appartementencomplexen die lid zijn van een vereniging van eigenaren kregen in december een waardebon van zeventig euro om daarmee energiebesparende producten te kopen. De Regeling Reductie Energiegebruik eindigde eigenlijk vorige week, maar blijft ook de rest van dit jaar van kracht.

Het voucher kan worden ingewisseld voor onder meer led-lampen, radiatorfolie en tochtstrippen die na 27 november 2020 werden aangekocht. Op die datum ging de actie officieel van start. Het bedrag van de aankopen moet minimaal 35 euro zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Het voucher is eenmalig te gebruiken.

VERZILVEREN

Winst Uit Je Woning, een initiatief van WoonWijzerWinkel uit Rotterdam, coördineert namens Boxtel en tientallen andere gemeenten de actie. Huizenbezitters kunnen via de webpagina winstuitjewoning.nl/gemeenten/boxtel/ de waardebon verzilveren. Daarbij kunnen zowel aankoopbonnen van lokale leveranciers worden ingediend als facturen van internetaankopen.


112-nieuws

Auto botst op lichtmast

Een bestuurder is ongedeerd gebleven na een botsing op een lantaarnpaal aan de Bosscheweg in Boxtel, nabij het viaduct Sint-Charles over de rijksweg A2. De man reed in noordelijke richting de invoegstrook op. Zowel het voertuig als de lichtmast liepen fikse schade op.