Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Reconstructie Rechterstraat


Ik word met regelmaat aangesproken door vooral diverse ouderen onder ons. Of ik niet een keer in dit dagblad hun bevindingen wil uiten over de wijze waarop de Rechterstraat gereconstrueerd wordt. Vandaar dit schrijven.

Letterlijk betekent reconstructie: uit enige gegevens het vroegere geheel herstellen. Waren er in het verleden ook 'molgoten' (afvoergoot van hemelwater aan de zijkant van de straat) aanwezig met een niveau verschil van twee à drie centimeter ten opzichte van het overige wegdek? Want daar maken velen zich zorgen om (zeker met rollator et cetera).

Bij naslag in leerboeken van onder anderen R. Jellema kan ik dit nergens vinden; een niveauverschil van dat formaat. Overigens heeft men wél de omrandingen bij de nieuwe bomen verlaagd. Deze lagen een centimeter of vier à vijf te hoog. Levensgevaarlijk voor jong en oud!

Maar ook de manier waarop de fietsen nu gestald moeten worden. Recht voor de in- en uitgangen van diverse winkels en zelfs voor een inrit waarvan de bewoner vrijstelling heeft! Er is in dit plan duidelijk niet goed over elk detail nagedacht, jammer. Maar er zijn ook veel complimenten over het uiterlijk wat de nieuwe bestrating uitstraalt, dus ook een compliment bij dezen. Namens diverse bewoners,

        MARTIN VAN TILLAART


p Bij de herinrichting worden eerst de zogeheten molgoten voor de afvoer van hemelwater aangelegd. Zoals hier ter hoogte van Blokker. (Foto: Henk van Weert).


Boom kappen

Helaas mag onze achterbuurman zijn boom niet kappen om het groen in het centrum niet aan te tasten. Het is wel zo dat wij als achterburen eerst onze achtertuinen mogen ontdoen van de gevallen bladeren van de desbetreffende boom. Dit kost ons minimaal twee dagen, levert overvolle groencontainers voor de gemeente en ergernis voor ons op. Containers worden voor ons dan ook te weinig geleegd. Hierna kunnen we eindelijk eens beginnen aan onze eigen tuin. Ook wij worden ouder, net als die boom. Laat de boom kappen en er een jonge voor terugplaatsen.

        H. JANSEN
        Bewoner Breukelsplein


Balans houdt online spreekuur

Politieke partij Balans houdt maandelijks een spreekuur voor inwoners van de gemeente Boxtel met tips, klachten of zorgen. Het eerstvolgende is op vrijdag 16 april van 16.30 tot 18.00 uur.

Een spreekuur op locatie is vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk, vandaar dat Balans kiest voor een online variant. Wie wil nemen, kan zich aanmelden via het e-mail: info@balansboxtel.nl. De politieke partij houdt de sessies om te horen wat er leeft in de dorpen en om in gesprek te gaan met burgers.

Zo gauw de coronarestricties het weer toelaten, gaat Balans de kernen in om daadwerkelijk inwoners te ontmoeten.

Bij de herinrichting worden eerst de zogeheten molgoten voor de afvoer van hemelwater aangelegd. Zoals hier ter hoogte van Blokker. (Foto: Henk van Weert).